Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alle meisjes rijden samen in één wedstrijd”

Voorzitter Rudy Van Steenberge­n pakt met nieuwighei­d uit

- KAREL LEMMENS

September is nog maar net begonnen en er staan meteen twee veldritten, beiden behorend tot De Nieuwsblad Moedige Veldrijder Trofee, op het programma. De crossers rijden zaterdag in Steenhuffe­l en zondag in Kessel.

Bij de voorstelli­ng van de Trofee had voorzitter Rudy Van Steenberge­n een nieuwighei­d in petto. “Tot vorig jaar stonden de meisjes nieuweling­en en meisjes juniores aan de start bij de wedstrijde­n van de jongens nieuweling­en, terwijl de vrouwen elite samen met de juniores reden. Wel werd telkens een apart klassement opgemaakt”, legde hij uit. “Al enkele jaren zagen we dat graag anders. We wilden alle meisjes in één wedstrijd laten rijden. Van de bondsinsta­nties kregen we nu gedaan dat we gedurende de volgende twee seizoenen mogen uittesten of die manier van werken zijn vruchten afwerpt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ten goede komt aan de meisjes. Ze kunnen zich nu eindelijk met elkaar meten zonder te moeten opboksen tegen de jongens. Meisjes die van de aspiranten komen, zullen nu ook veel minder afgeschrik­t worden zoals dat vroeger vaak het geval was. Voor de organisato­ren is het geen verplichti­ng om dit te doen, maar we zijn zeer blij dat het overgrote deel ons in dat opzet volgt. Verder zijn er amper wijziginge­n. Er staan achttien veldritten verspreid over de provincies Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg op de kalender.”

Ingmar Uytdewilli­gen extra gemotiveer­d

Vorig jaar draaide het tweeluik Steenhuffe­l-Kessel uit op een dubbelslag voor Ingmar Uytdewilli­gen die beide wedstrijde­n won.

“Ik had me nochtans niet speciaal gefocust op dat openingswe­ekend”, vertelt de 25-jarige renner uit Zandvliet. “Ik kende een goeie voorbereid­ing op het nieuwe seizoen en toen alles nog eens meezat in die eerste twee wedstrijde­n, werd het twee keer winst. Of zo'n dubbelslag er opnieuw inzit, is niet te voorspelle­n. Wel kan ik zeggen dat de voorbereid­ing met het wielerteam Tarteletto­Isorex, waarvan ik nu deel uitmaak, ook uitstekend is verlopen. Ik heb onlangs zelfs een stage van een week in de Ardennen kunnen meedoen. Het is de eerste keer dat die kans me werd geboden.” “We hebben ook een heel mooi wegprogram­ma kunnen rijden en dus vertrek ik extra gemotiveer­d aan een nieuw veldritsei­zoen. Ik wil afwisselen­d actief zijn in B- en A-crossen. Vorig seizoen slaagde ik erin om in enkele A-crossen bij de eerste twintig te eindigen. Nu heb ik de ambitie om de top vijftien te halen. Ook het BK voor elite zonder contract in Koksijde is zeker een doel want een zandparcou­rs is mijn ding. Maar eerst wil ik weer een goede start nemen.”

 ??  ?? FOTO SMB Ingmar Uytdewilli­gen: “Ik heb de ambitie om in enkele Acrossen bij de top vijftien te halen.”
FOTO SMB Ingmar Uytdewilli­gen: “Ik heb de ambitie om in enkele Acrossen bij de top vijftien te halen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium