Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen meedoen voor een prijs”

AKC/Luma start met jonge coaches Bo Van Hoof en Ilja Cordon en met verjongde ploeg

-

We zijn begin september en dus start dit weekend de nieuwe veldcompet­itie. Blikvanger tijdens de eerste speeldag is het duel tussen Borgerhout/GW en zaalkampio­en AKC/Luma. Die laatste ploeg wordt dit seizoen door twee exspelers, Bo Van Hoof en Ilja Cordon, gecoacht. Ilja Cordon was eerder al coach van het nu naar de Topklasse gepromovee­rde Sikopi.

Bo Van Hoof is nieuwe als coach in de Topklasse. Van Hoof was tot 2014 een vaste waarde en spits bij AKC/Luma.

“Als laatstejaa­rs junior, ik was achttien, maakte ik samen met mijn toenmalige coach Luc Tossens de overstap naar de selectie van AKC. Tijdens de eerste jaren speelde ik vooral in de B-ploeg. Mijn of- ficiële debuut in het eerste maakte ik in 2001 tijdens de Europacup in Barcelona tegen het Engelse Mitcham. Vanaf de Europacup in 2004 tegen Fortuna was ik een vaste waarde. Ik stopte in december 2014 als speler. Onze twee zonen, Vic en Tibe, waren toen net geboren. De combinatie van de tweeling, werken en korfballen op het hoogste niveau lukte niet.” Van Hoof kan de kansen van AKC/Luma in de komende competitie­s nog niet helemaal inschatten. “Het is voorlopig nog even zoeken, maar met de komst van onze U19-spelers Siebe De Ley, Amber Francken, Yent’l Grootaert en Jenthe Deloffer en Levi Van den Dycke als extra versterkin­g hebben we niet alleen een bijzonder jonge ploeg, maar ook een met heel veel kwaliteite­n. Dat het geen ploeg is om op alle niveaus iedereen weg te spelen, is normaal, maar dat we vanaf dit seizoen weer zullen meedoen voor één of andere prijs, daar zijn we vrij zeker van.”

“Al zijn er vier belangrijk­e spelers niet meer bij. Onze aanvoerder Nick Mertens is gestopt met korfbal, Kathleen Verlaak en haar vriend Pieter-Jan Verbruggen trekken een jaar naar ZuidAfrika en Yve Van Harneveldt heeft het moeilijk om zijn werk met korfbal te combineren. De ambitie van AKC/Luma is de kruisfinal­es spelen, zowel in zaal als op het veld. Tijdens het seizoen kunnen we evalueren of we onze ambitie mogen bijstellen en opnieuw dromen van een zaaltittel. We werken hard met de hele ploeg en krijgen veel ondersteun­ing van de club, zodat we ons in de beste omstandigh­eden kunnen voorbereid­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium