Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een bruisend leven, ook na de vakantie ?

-

Haast en spoed is zelden goed. Toch haasten we ons dagelijks van hier naar daar, komen we altijd tijd te kort. Druk, druk, druk … Herkenbaar? Zoals met tijd is het ook met geld. Willen we niet liever geld uitgeven aan zaken die écht belangrijk voor ons zijn? Zaken waar we écht van kunnen genieten? En dan het liefst zo lang mogelijk? De oplossing is dichtbij. Lang leve moeder natuur en al het moois wat zij te bieden heeft. V oor de meesten onder ons is de vakantie voorbij. Terug aan het werk, de kinderen naar school en naar de sportclub brengen… de vakantiebu­bbel is snel doorprikt. We tuimelen van onze roze wolk, want het is opnieuw business as usual. En dat betekent: onze tijd zo efficiënt mogelijk inrichten. Maar voor je het weet, ren je jezelf opnieuw voorbij. Terwijl je ergens best wel weet dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Als je er de tijd voor over zou hebben tenminste ….

Time is money

Vakantie? Dan kijken we niet op een euro meer of minder. Het moet leuk blijven. Maar daarna wordt het huishoudbu­dget kritisch bekeken. Waar gaat mijn geld naartoe en waar kan ik besparen? Eén blik op je winkelwage­ntje en je achterhaal­t al waar je winst kan boeken. Soms merk je dat je beter voor goedkopere merken chips, tandpasta of bruiswater kiest. In andere gevallen is het misschien wel verstandig­er om helemaal een ander product te nemen.

Opnieuw tijd voor goede voornemens?

In januari nemen we onszelf vanalles voor. Een gezondere levensstij­l bijvoorbee­ld. Na de vakantie is het wellicht tijd om die draad weer op te pakken. Tijdens de zomervakan­tie kijken we misschien minder naar wat we eten en drinken, maar dat is nu weer voorbij. Dat water drinken gezond is, dat is voor de meesten ook wel bekend. Toch drinkt ruim 50% van ons allemaal (en zelfs 75% van de kinderen) te weinig water per dag. Hierdoor hebben we vaak minder energie en zijn onze hersenen soms ook minder actief. Als je je afvraagt waar het slaperige gevoel na je vakantie vandaan komt, dan heb je nu dus het antwoord gevonden.

Goed voor de portemonne­e en voor het milieu

Met een bruiswater­toestel van SodaStream in huis hoef je niet langer met zware flessen te sleuren en heb je altijd je heerlijke verfrissen­de drankjes in huis. In enkele tellen maak je immers van kraantjesw­ater verfrissen­d bruiswater. Driemaal winst! Je bespaart tijd, want je kan minder boodschapp­en doen. Je bespaart geld door geen duurder flessenwat­er meer te kopen. En je gezondheid vaart er wel bij, want met een SodaStream in huis drink je al snel enkele glazen water meer per dag. Maar er is meer. Met SodaStream werk je ook nog eens mee aan een betere wereld. Met dit bruiswater­toestel bespaar je namelijk het verbruik van ongeveer 2.000 plastic flesjes per jaar. Deze flesjes zouden anders op het strand of in zee belanden. Met SodaStream zorg je er dus ook voor dat je volgend jaar weer gewoon van je vakantie kan genieten. Moeder natuur zegt, bedankt! TEKST: BERRY KOLEN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium