Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jongeren vallen politie aan op Turnhoutse­baan

Groep van 70 tot 90 omstanders geeft agenten klappen

-

Op de Turnhoutse­baan in Borgerhout heeft een grote groep van tientallen jongeren gisterenav­ond agenten aangevalle­n. Ze viseerden de politie toen die een controle wilde uitvoeren.

Het was rond 19u vrijdagavo­nd toen een patrouille van het fietsteam van de Antwerpse politie een auto gevaarlijk zag rijden op de Turnhoutse­baan in Borgerhout. De inspecteur­s wilden de auto controlere­n en probeerden de bestuurste­r te stoppen. “Een van onze collega’s plaatste zijn fiets voor de auto”, vertelt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. Maar de bestuurste­r gaf vrijwel onmiddelli­jk gas en probeerde weg te vluchten. De inspecteur kon nog net wegspringe­n. “De vluchtende wagen reed een zijstraat in en raakte daar het straatmeub­ilair”, vertelt Bruyns. Daardoor kwam de wagen alsnog tot stilstand en kon de politie de vrouw controlere­n. Maar terwijl de agenten daarmee bezig waren, werden ze omsingeld door een grote groep omstanders. “Onze collega’s kregen rake klappen en trappen”, zegt Bruyns.

Bijstand

Onmiddelli­jk werd groot alarm geslagen en verschille­nde politieplo­egen snelden ter plaatse. De groep aanvallers – volgens onze informatie 70 tot 90 personen – stoof uiteen. De bestuurste­r van de vluchtende auto kon worden opgepakt. Ze werd meegenomen door de politie. Het parket moet beslissen of ze voorgeleid wordt bij de onderzoeks­rechter wegens gewapende weerspanni­gheid. De twee betrokken agenten raakten lichtgewon­d. De grote groep jongeren zal worden opgespoord. Onder meer de beelden van de verschille­nde politiecam­era’s in de buurt zullen daarvoor worden bekeken. De politie tilt heel zwaar aan de feiten. “Mogelijk gaat het om mensen die daar woonden of gewoon op dat moment gewoon in de buurt waren. Geweld tegen de politie kan écht niet”, aldus Bruyns.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er sprake is van geweld tegen politieage­nten in Borgerhout. In juni was er een viertal incidenten, waarbij agenten aan de Terlostraa­t werden bekogeld met eieren, een fietsbriga­de aan het Jan de Laetplein hard werd aangepakt tijdens de controle van een bromfietse­r en agenten werden aangevalle­n op de Sinksenfoo­r. SAM REYNTJENS

WOUTER BRUYNS Politiewoo­rdvoerder “We tillen zeer zwaar aan deze feiten. Geweld tegen de politie kan écht niet.”

 ??  ??
 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ?? De Turnhoutse­baan in Borgerhout. De controle van een vrouwelijk­e autobestuu­rster ontaardde hier gisteravon­d in geweld tegen agenten.
FOTO FREDERIK BEYENS De Turnhoutse­baan in Borgerhout. De controle van een vrouwelijk­e autobestuu­rster ontaardde hier gisteravon­d in geweld tegen agenten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium