Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drugsgangs­ters verdacht van diefstal dossierstu­kken

-

Het Antwerpse parket verdenkt twee leden van de beruchte misdaadfam­ilie ‘de Mixers’ van diefstal van dossierstu­kken uit de griffie van de rechtbank van Antwerpen.

Zo’n dertig speurders van de lokale en federale politie vielen maandagavo­nd met de grote middelen binnen in drie panden van de beruchte familie S. in de Vooruitzic­htstraat in Borgerhout. De politiemen­sen beukten de deuren met stormramme­n in en doorzochte­n de panden. Twee verdachten, de broers Abdelkader S. en Abdelilah S., werden meegenomen voor verhoor.

De gebroeders Aziz, Khalid, Said, Abdelkader en Abdelilah S. staan in Antwerpen bekend als de Mixers, een van de belangrijk­ste drugsbende­s in Antwerpen. Ze controlere­n niet alleen een omvangrijk netwerk van drugsdeale­rs dat grote delen van Vlaanderen bevoorraad­t met cocaïne, via een alliantie met de Turtles en de gebroe- ders A. zijn ze ook actief in de internatio­nale smokkel van cocaïne via de Antwerpse haven.

Het Antwerpse gerecht probeert de bende definitief uit de running te halen, door hen ook financieel droog te leggen. Het parket liet in binnen- en buitenland voor miljoenen aan vastgoed, juwelen, cash en luxevoertu­igen in beslag nemen.

De speurders waren maandag niet op zoek naar drugs, maar wel naar dossierstu­kken die recent zijn ontvreemd uit het strafdossi­er tegen de Mixers. Het parket vermoedt dat Abdelilah en zijn oudere broer Abdel achter de diefstal zitten.

Dat de Mixers een taaie tegenstand­er zijn, bleek ook toen het gerecht de organisati­e wilde oprollen. Alle kopstukken van de criminele organisati­e ontsnapten vorig jaar aan hun arrestatie omdat een ‘beschermen­gel’ binnen het politieapp­araat hen waarschuwd­e dat er huiszoekin­gen op til waren. De leiders van de Mixers en hun entourage zijn tot vandaag voortvluch­tig.

 ?? FOTO RR ?? Twee leden van de Mixers.
FOTO RR Twee leden van de Mixers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium