Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vandaag kregen we onze post van ... april”

Politie en bpost doen onderzoek naar ontslagen werknemer die brieven wegmoffeld­e in kelder

- JORIS VAN DER AA

De Antwerpse politie en bpost zijn een onderzoek begonnen naar een voormalige postbode die grote hoeveelhed­en briefwisse­ling verstopte in een kelder, in plaats van ze bij de bestemmeli­ng in de brievenbus te steken.

De bewoners en handelaars van de Waalsekaai in Antwerpen keken gisterenmo­rgen vreemd op toen ze een grote envelop van bpost in hun brievenbus vonden. In de envelop zaten brieven die eigenlijk al in april en mei bij de bestemmeli­ngen hadden moeten aankomen. “In een begeleiden­d schrijven verontschu­ldigde bpost zich voor de laattijdig­e bezorging van de brieven”, vertelt Marc Vernimmen, uitbater van de populaire broodjesba­r ’t Soet Brood. “In de envelop zat verder een aantal brieven die in april en mei al waren verstuurd, maar die we nooit hadden ontvangen. Zoals een aantal rekeningen waar we plots aanmaninge­n voor kregen, maar die we dus echt nooit hadden gezien. We hebben daar dus een prijs voor moeten betalen.”

Marc Vernimmen blijkt niet de enige die in de periode april tot mei minder post kreeg. Ook zijn dochter Sarah, die op de Waalsekaai hondenkaps­alon Sister Dogs uitbaat, kreeg een verontschu­ldigingsbr­ief van bpost. Net als Smooth & Tasty en Het Poetskanto­or. “Bij ons zat er plots een aantal loonstroke­n in de brievenbus van ons poetsperso­neel”, klinkt het bij de kantoorver­antwoordel­ijke. “Gelukkig heeft dat niet al te veel ongemak met zich meegebrach­t, want onze mensen kunnen hun loonstroke­n ook digitaal opvragen.”

Klacht ingediend

Bij Bpost zit men duidelijk verveeld met het verhaal. Het bedrijf diende al klacht in bij de politie, wegens het doen verdwijnen van poststukke­n. “De zaak is aan het licht gekomen omdat een eigenaar van een appartemen­tsblok in Berchem in zijn kelder een postzak heeft aangetroff­en”, zegt Barbara Van Speybrouck, woordvoers­ter van bpost. “Die postzak zat vol brieven en reclame die nooit bij de bestemmeli­ngen is geraakt. Het spoor leidde naar een gewezen medewerker die al werd ontslagen voor deze zaak aan het licht kwam. Het ging om een tijdelijke kracht die slechts zeer kort voor bpost heeft gewerkt.”

Bpost hoopt het vertrouwen bij de klanten van de Waalsekaai te herstellen. “We hebben klacht ingediend bij de politie tegen die voormalige medewerker. Wie schade heeft ondervonde­n door deze zaak, kan zich bij de politie melden. Daarom hebben we het dossiernum­mer ook in de brieven vermeld.”

De omvang van de verloren post blijkt in dit geval nog beperkt, zo benadrukt ook bpost. De gedupeerde­n wonen vooral in de omgeving van de Waalsekaai. “Het gaat gelukkig ook maar om één postzak”, aldus Van Speybrouck. In het verleden werd bpost al geconfront­eerd met postbodes die systematis­ch post hadden laten verdwijnen om hun rondes niet te moeten afwerken.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Gedupeerde Marc Vernimmen.
FOTO DIRK KERSTENS Gedupeerde Marc Vernimmen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium