Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bar Noord gaat verder als ‘herfstbar’

Zomerprogr­amma loopt nog tot 22 oktober

- ANDREAS ROTTY

Zomerbar Bar Noord, aan het water in Park Spoor Noord, krijgt een opvallend staartstuk­je. Tot 22 oktober kunt u er nog terecht voor een hapje of een drankje. “Al moet het weer ook wel meezitten”, zegt organisato­r Sven Wille.

“De meeste zomerbars zijn ondertusse­n al gesloten, maar wij hebben nog helemaal geen zin om te stoppen”, vertelt zaakvoerde­r Sven Wille van Bar Noord in Park Spoor Noord. “We kunnen terugblikk­en op een geslaagde zomer met memorabele momenten.”

De organisati­e besliste dus de zomerbar in Park Spoor Noord verder te zetten tot 22 oktober, een stuk in de herfst dus. De concessie loopt sowieso tot 31 oktober en daar maakt de organisati­e nu gebruik van.

“Het enige dat roet in het eten kan gooien, is het weer. Als het enorm tegenzit, zullen we iets vroeger sluiten. Maar vorig jaar waren er toch enkele weken zonneschij­n in de herfst. Laten we hopen op een mooie nazomer.”

Het zomerprogr­amma loopt zo bijna identiek door. In de week is de bar doorlopend open, met op de gebruikeli­jke zondag brunch.

Maar dat is niet alles. “We hebben ook nog wel wat speciallek­es in petto”, gaat Wille verder. “De brunch tijdens de autoloze zondag op 17 september staat volledig in het teken van de fiets. Op vertoon van zijn of haar fietssleut­eltje krijgt iedereen die zich inschrijft voor de brunch een glaasje cava van ons aangeboden. En ’s middags nodigen we iedereen uit om mee te doen aan onze zoektocht naar de meest blitse fiets van Antwerpen tijdens het Pimp up your Bike-evenement.”

Op 15 oktober organiseer­t Bar Noord het tweede Meat and Beer fest. Met twintig brouwerije­n en slagerij De Laet & Van Haver krijgt elke bourgondië­r zijn of haar zin. U kunt er ook zelf aan de slag op workshops rond bier maken of worsten draaien.

Misschien luidt zelfs de herfst het einde niet in. “We zijn aan het bekijken of we in de winter ook kunnen doorgaan”, vertelt Wille. “Maar dan moet het weer wel écht meezitten.”

 ?? FOTO RR ?? Wie op zondag graag bruncht, kan dus nog tot eind oktober in Bar Noord terecht.
FOTO RR Wie op zondag graag bruncht, kan dus nog tot eind oktober in Bar Noord terecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium