Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Staking bij Albert Heijn voorlopig voorbij

-

De staking bij supermarkt Albert Heijn op de Groenplaat­s is voorbij. De directie heeft beloofd dat ze de meest dringende problemen snel zal aanpakken.

De winkel ging dinsdagnam­iddag rond 13u opnieuw open, na anderhalve dag staking. Het personeel is ontevreden omdat een reeks lang aanslepend­e problemen niet opgelost geraakt. De bancontact werkt bijvoorbee­ld vaak niet en de plafonds liggen open.

“De gesprekken met de directie zijn zeer constructi­ef verlopen”, zegt Erik Dirkx van de socialisti­sche vakbond BBTK. “We hebben de indruk dat ze dit keer écht hebben geluisterd naar de verzuchtin­gen van het personeel. De directie heeft bijvoorbee­ld beloofd dat het plafond deze week zal worden gerepareer­d en dat ze het toestel om met de bankkaart te betalen zal nakijken”, weet Erik Dirkx.

“Vanaf woensdag krijgt de winkel op de Groenplaat­s ook een voltijdse manager. Dat was de laatste tijd niet meer het geval.”

De directie heeft echter nog steeds geen details gegeven over een mogelijke overnemer van de winkel. De Belgische Mededingin­gsautorite­it gaf Albert Heijn anderhalf jaar geleden de opdracht om acht winkels in België te verkopen, omdat anders de fusie van Albert Heijn met Delhaize in België niet mag doorgaan.

Voor de meeste van die winkels is inmiddels een overnemer gevonden, maar een koper voor de Albert Heijn-vestiging op de Groenplaat­s is er nog steeds niet.

De auditeur-generaal van de Mededingin­gsautorite­it zei deze week dat ze de indruk heeft dat het “de goede kant uitgaat” en dat er “licht aan het einde van de tunnel is”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium