Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HUGO BROOS EN KAMEROEN UITGESCHAK­ELD “Ze waanden zich al halvefinal­ist in Rusland”

- (fbu, b)

Na het 11gelijksp­el tegen Nigeria mag Kameroen zijn WKdromen opbergen. Ondanks de uitschakel­ing maakt Hugo Broos zich niet ongerust. De Belgische coach van Kameroen heeft na het winnen van de Africa Cup zo veel krediet opgebouwd dat hij verwacht dat zijn contract dat afloopt in februari verlengd wordt met een jaar.

Al is het niet al peis en vree in de hoofdstad Yaoundé. “De volledige bestuursto­p van de bond is door de FIFA ontslagen wegens gesjoemel. Momenteel is er een voorlopig comité aangesteld”, zegt Broos. “Bovendien slaat de pers de laatste dagen weer wild om zich heen. Er werd zelfs geschreven dat Alphonse, de teammanage­r, de ploeg opstelt omdat er vijf spelers uit zijn regio in stonden. En na het 4-0-verlies in de Confederat­ions Cup had ik tweede doelman Onana in doel gezet om zogezegd mijn gelijk te halen. En ik had ook al mijn ontslag ingediend. De minister moest er zelf om lachen. Hij heeft ook krachtig gereageerd: ‘Broos blijft’!”

Met evenveel plezier zelfs, beweert De Leeuwenkon­ing: “Die verhalen horen er hier gewoon bij. Ik voel ontzettend veel vertrouwen van spelers, staf en minister. Dat is wat telt.”

En Broos hoopt dat ze intussen in Kameroen wat realistisc­her zijn geworden. “De ontgoo- cheling is erg groot. En terecht, want de Afrikaanse kampioen hoort op het WK. Alleen gingen ze al te gemakkelij­k uit van kwalificat­ie. Sterker: ze waanden zich hier al een halvefinal­ist. Nu weten ze beter.”

Wilmots verliest met Ivoorkust

Marc Wilmots verloor gisteren met Ivoorkust tegen Gabon (1-2), dat de wedstrijd met tien man beëindigde. Met zeven punten uit vier wedstrijde­n blijft Ivoorkust de stand aanvoeren in groep C van de Afrikaanse kwalificat­ies. Met een verplaatsi­ng naar Mali en een bezoek van Marokko hebben de Ivorianen alles nog in eigen handen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium