Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moesten sneller op doel trappen”

- WALTER PEERSMANS

SintJob had zondag voor eigen volk wat recht te zetten na de zware 41 nederlaag die het tijdens de openingssp­eeldag tegen Lyra had opgelopen. Merksplas werd het kind van de rekening. De Kempenaars werden met bravoure op een 31 nederlaag getrakteer­d.

Peter Janssens had een aandeel in de winst van zijn ploeg. Janssens zorgde, nadat Sint-Job al heel vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstan­d was gekomen, voor de gelijkmake­r.

“De nederlaag op het veld van Lyra kwam er zeker niet onverwacht”, vertelt Janssens. “Lyra is de titelkandi­daat nummer één. Ze voetbalden bijzonder goed, maar ik maakte me sterk dat wij, op basis van wat we tegen de Lierenaars presteerde­n, een voet naast de andere ploegen uit de reeks kunnen zetten. Dat is ook gebleken in de wedstrijd tegen Merksplas.”

De eerste winst is een feit, al moest Sint-Job wel een vroege achterstan­d ophalen.

“Een vrije trap werd laag over de grond getrapt. Iedereen was wat verrast en de bal verdween door een bos van benen in doel”, beschrijft Janssens het tegendoelp­unt. “Dat we op zo’n manier op achterstan­d komen, moeten we in de toekomst zeker vermijden.”

Sint-Job moest even bekomen van die vroege opdoffer, maar zette Merksplas dan onder druk.

“Het vervolg van de wedstrijd verliep goed. We verbruikte­n wel veel energie om de scheve situatie recht te trekken. Dat ondervonde­n we op het einde van de match. Maar goed, de eerste drie punten zijn binnen. Opnieuw in eerste provincial­e voetballen, was voor ons een beetje een stap in het onbekende. Ik denk dat we ondertusse­n weten wat we allemaal kunnen verwachten.”

Janssens zorgde met een schot vanop afstand voor de 1-1.

“Scoren is uiteraard altijd plezant. De coach had ons voor de match gevraagd om sneller op doel te schieten. Ik had zijn boodschap duidelijk begrepen (lacht).”

Zondag gaat Sint-Job thuis tegen Branddonk voor een zes op negen.

“Als dat lukt, tekenen we voor een ideale start”, aldus Janssens. “Al is Branddonk altijd ons zwarte beest geweest. Iedereen ligt er gebrand op om met dat gegeven komaf te maken.”

De blessure aan de kruisband waardoor Janssens een lange tijd out was, is definitief verleden tijd.

“Ik werd vorig jaar geopereerd en kon een jaar niet voetballen, maar de problemen zijn voorbij. Ik probeer er nu een goed jaar van te maken.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Peter Janssens.
FOTO KOEN FASSEUR Peter Janssens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium