Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die zes op zes zal ons niet in slaap wiegen”

- (kugu)

Eén week nadat het zijn seizoen succesvol inzette met een 41 zege tegen SintJob, bevestigde Lyra met een rake 04 winst in Branddonk. En dus namen de Pallieters nagenoeg de perfecte start.

Renzo Flebus had zijn aandeel in de blinkende zes op zes. In beide wedstrijde­n pikte de middenveld­er telkens zijn doelpuntje mee.

“Dat ik twee keer scoorde, is leuk en geeft extra vertrouwen, maar het zijn toch vooral de punten die me heel erg plezieren”, weet Flebus. “We kenden een sterke voorbereid­ing, maar dat is geen enkele garantie voor een sterk begin van de competitie. Intussen hebben we toch al een klein beetje kunnen bevestigen.”

Al hoedt iedereen zich op Lyra voor overdreven euforie. Hoe mooi de zes op zes en het doelsaldo van 8-1 ook staan.

“Het geeft vertrouwen, maar zal ons zeker niet in slaap wiegen. We beseffen dat het twee matchen op rij heel goed is gelopen, maar het zal zeker niet telkens vanzelf gaan. Daarom is het zo belangrijk om de focus te behouden. Het is alleszins duidelijk dat we beter gewapend zijn dan vorig seizoen. We kregen er in het tussenseiz­oen een fikse scheut kwaliteit en ervaring bij. We zijn veel beter in staat om een wedstrijd te lezen.”

Met Schriek en RC Mechelen lijkt Lyra de komende weken voor een tweeluik te staan dat als eerste echte test kan gelden.

“Het beloven pittige duels te worden, maar tegelijker­tijd verandert er weinig voor ons. Het doel van Lyra was niet om onze eerste twee matchen van het seizoen te winnen, maar wel om dit seizoen zo veel mogelijk driepunter­s te sprokkelen. Daar gaan we de komende weken dus opnieuw vol voor.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium