Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet getwijfeld om strafschop te trappen”

Wesley Bossiers bezorgt Merksem in extremis punt en maakt zo eigen flater goed

- QUINTEN VAN DEN BROECK

Van antiheld naar held in minder dan twintig minuten: dat overkwam Wesley Bossiers afgelopen zondag tegen Poppel toen hij zijn eigen fout kon rechtzette­n door een strafschop om te zetten in het absolute slot van de wedstrijd en zo zijn ploeg een 11 gelijkspel bezorgde. Het was zijn tweede penaltygoa­l in evenveel wedstrijde­n. “Het is al van bij de U19 bij Beerschot geleden dat ik de strafschop­pen neem”, aldus Wesley Bossiers.

Na zeventig minuten in de wedstrijd tegen Poppel kwam Merksem op achterstan­d na slap uitverdedi­gen van Bossiers. De thuisploeg kwam bovendien vlak daarvoor met tien te staan na rood voor Boulayoune. Een verder tandeloos Poppel leek op weg om de drie punten naar huis te nemen, maar dat was buiten de thuisploeg gerekend. In extremis dwong het nog een strafschop af die koelbloedi­g werd omgezet door Wesley Bossiers, die zo zijn fout kon rechtzette­n.

“Na de 0-1 probeerden we met tien nog iets te forceren”, vertelt Bossiers. “Een voorzet belandde tegen de hand van een speler van Poppel en de scheidsrec­hter floot strafschop. De trainer had me sinds vorige week aangeduid voor het nemen van de strafschop­pen. Ik heb dus geen seconde geaarzeld om mijn verantwoor­delijkheid te nemen, ook al had ik die tegengoal op mijn geweten. Ik bleef rustig en deed zoals altijd: goed naar de doelman blijven kijken alvorens te trappen.”

“Het is eigenlijk al van bij de U19 bij Beerschot geleden dat ik de vaste man voor penalty's ben. Ik ben blij dat ik zo al twee keer heb kunnen scoren, maar ik had zondag toch het liefst de drie punten thuis gehouden.”

Merksem kon tot op heden slechts twee keer scoren. Telkens via een door Bossiers omgezette strafschop.

“Dat die eerste veldgoal uitblijft, is niet ideaal natuurlijk. Maar we hebben een goede ploeg. Het probleem is enkel dat het soms lijkt alsof we de bal in doel willen lopen. We zijn niet opportunis­tisch genoeg. Doordat onze tegenstrev­ers vaak geneigd zijn om in te zakken, wordt het moeilijk om een opening te vinden. Zondag uit op Kalmthout spelen we alvast tegen een goede tegenstrev­er op een goed veld. Het is dan aan ons om te tonen tot wat we in staat zijn.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Wesley Bossiers.
FOTO KOEN FASSEUR Wesley Bossiers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium