Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beter doen dan vorig seizoen”

- (jp)

Vorig seizoen debuteerde Brothers United in het Antwerpse voetbal met een troosteloz­e laatste plaats in vierde provincial­e. Daar wil het dit seizoen veranderin­g in brengen. Het won zondag alvast overtuigen­d tegen de buren van Jong Antwerpen met 51 en lijkt klaar om een degelijke campagne te draaien.

“Aanvankeli­jk verliep de wedstrijd nog gelijkopga­and en was het even zoeken voor ons, maar in de tweede helft namen we vlot de maat van Jong Antwerpen”, vertelt middenveld­er Tarik Hammouti. “Vooral op fysiek vlak waren we duidelijk beter. Conditione­el staan we erg sterk. Dat is meteen een groot verschil in vergelijki­ng met vorig seizoen.”

“We beschikken allemaal over voldoende voetballen­d vermogen, maar je moet fysiek in orde zijn om te kunnen voetballen. Dat was in ons debuutjaar vaak niet het geval. We kenden nu een goede voorbereid­ing en ik heb er goede hoop op dat we dit seizoen in elk geval beter zullen doen.”

“Dat we vorig jaar op de laatste plaats eindigden, hoeft ook niet te verwondere­n. Het was allemaal nieuw voor ons. Op dat niveau mocht je echt niet te veel verwachten. Bij Brothers United wordt ook op lange termijn gewerkt. We willen jaar na jaar groeien. Ons eerste jaar wekte in elk geval al de nodige interesse, want er kwamen een pak spelers bij de club die gecharmeer­d waren door het project. Hierdoor beschikken we over een bredere kern. Ook dat biedt meer mogelijkhe­den.”

“Jammer dat we onze openingswe­dstrijd op Alberta Schilde met 3-0 verloren, maar de wedstrijdo­mstandighe­den zaten toen ook niet mee. We kwamen met tien te staan en kregen op korte tijd drie goals te slikken. Hopelijk kunnen we komend weekend onze goede prestatie van zondag bevestigen, al zal het tegen Maccabi zeker geen gemakkelij­ke wedstrijd worden. We weten van vorig seizoen dat zij over een sterk elftal beschikken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium