Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen dit seizoen de degradatie­strijd vermijden”

-

Borsbeek sprokkelde op Hooikt middels een 22 gelijkspel een eerste punt in de nieuwe competitie. Baris Özturk is heel tevreden met dat resultaat. “Vooral dan omdat we enkele keren goed weg kwamen”, aldus de spits.

Baris Özturk had met de twee doelpunten die hij voor Borsbeek scoorde een ruim aandeel in het gelijkspel.

“Hooikt ging op de openingssp­eeldag verrassend met een forfaitsco­re onderuit op Kessel United en was tegen ons uiteraard fel gemotiveer­d”, weet Özturk. “In de eerste helft bracht ik ons met twee rake kopballen tweemaal op voorsprong. Mijn derde doelpunt werd voor nipt buitenspel afgevlagd. Na de rust slikten we na een onterechte strafschop de gelijkmake­r.”

“De scheidsrec­hter begon vervolgens te compensere­n met heel dubieuze beslissing­en. Zo werd een geldige goal van de thuisploeg afgekeurd. We mogen blij zijn met het gelijkspel, want het had helemaal anders kunnen uitdraaien”, vindt Özturk.

“Maar goed, die hatelijke nul is van de tabellen. We willen dit seizoen absoluut uit de degradatie­strijd wegblijven, want het is niet plezant om zoals de vorige jaren steeds te moeten achtervolg­en. Ik verwacht een spannende competitie. Het cliché dat iedereen van iedereen kan winnen, is in deze reeks zeker van toepassing. Na amper twee speeldagen heeft alleen nieuwkomer Hove nog het maximum van de punten en er is ook geen enkele ploeg nog puntenloos”, stelt Özturk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium