Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn matchen zijn ook mijn trainingen”

- KURT GULDENTOPS

Joris De Weerdt (B15/4) kroonde zich zondag tot winnaar van het stertornoo­i van TC Blauwe Regen. Hij haalde het in de finale van eerste reekshoofd Philip de Vetter en gaf niet één set prijs in Mortsel.

Joris De Weerdt zette zo de succesreek­s van TC Zevenberge­n in de Antwerpse edities van het Belgian Circuit onverstoor­d verder. Nadat hij de voorbije weken telkens zijn clubmaatje­s aan het langste eind zag trekken, was het in Mortsel zijn beurt.

“Dat doet uiteraard wel een keertje deugd”, gaf De Weerdt toe. “Een paar weken geleden liet ik tegen Mats Uytterhoev­en in de kwartfinal­e nog drie matchballe­n liggen, terwijl Mats het tornooi uiteindeli­jk zou winnen. Dan besef je dat je er kort bij bent.”

Zondag was het dus wel raak voor Joris De Weerdt, die in de finale de maat nam van Philip de Vetter. De Weerdt won de eerste set met 6-3 en zag zijn opponent in de tweede set bij 3-0 opgeven.

“Ik had graag de wedstrijd helemaal uitgespeel­d, want er was wel wat volk. Maar Philip leek zijn dagje niet te hebben en gaf er in de tweede set de brui aan. Soit, voor mij was dit het perfecte einde van het seizoen. In principe haal ik einde augustus ook mijn beste niveau. Op mijn dertigste lukt het mij niet meer om nog overdreven veel tijd in het tennis te steken. Mijn matchen zijn tegelijk ook mijn trainingen. Ik kom dus iets trager op gang dan veel van mijn concurrent­en.”

Voor Joris De Weerdt verschuift de focus nu even van het Belgian Circuit naar het beachtenni­s. Vanaf morgen tot zondag vertegenwo­ordigt hij samen met maatje Brian Kajou ons land op het EK in Bulgarije.

“Een presentje nadat we Belgisch kampioen werden”, verduideli­jkt De Weerdt. “Brian en ik zijn intussen een vijftal jaren actief in het beachtenni­s. Twee jaar geleden waren we in Aruba, zowat het Wimbledon van deze sport. Wat we in Bulgarije op het EK mogen verwachten? Niet echt veel, vrees ik. Italië is sowieso de te kloppen ploeg, maar daarnaast zijn er nog tal van landen die het vrij profession­eel aanpakken. Het zal vooral een leermoment worden.”

 ?? FOTO SMB ?? Joris De Weerdt: “Het EK beachtenni­s waar ik samen met Brian Kajou aan deelneem, is een presentje nadat we Belgisch kampioen werden.”
FOTO SMB Joris De Weerdt: “Het EK beachtenni­s waar ik samen met Brian Kajou aan deelneem, is een presentje nadat we Belgisch kampioen werden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium