Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu op naar de vijfde landstitel op rij”

- (jbr)

De softballer­s van Brasschaat­se Braves hebben in Amersfoort de finale van de Europese Supercup fastpitch tegen Hippos Brod uit Tsjechië gewonnen.

Boegbeeld van de Brasschaat­se softballer­s is Wout Cnops. Met zijn 36 is hij één van de jongste werpers in de Belgische competitie.

“Softball is niet langer een sport voor gepensione­erde baseballer­s”, zegt Cnops. “Er zijn steeds meer jonge spelers die meteen voor softball kiezen. Het veld is kleiner, de bal is groter en de werper gooit onderarms. Verder zijn de regels hetzelfde als bij baseball, maar het gaat bij ons wel sneller.”

“De Europese Supercup wordt gespeeld met twintig ploegen. Vroeger was er nog een A- en een B-poule, maar nu spelen we allemaal tegen elkaar. De beste twaalf gaan door naar de eindfase”, gaat Wout verder.

“Ons eerste Europees succes behaalden we in 2002. We pakten toen brons in de B-poule. In 2015 en 2016 geraakten we telkens tot in de finale. Nu wonnen we hem ook. We hebben veel te danken aan Pablo Skladny, een Argentijns­e werper. Je mag als club drie gastspeler­s meenemen naar de Supercup. Op die manier wordt het niveau opgekrikt. Wij hebben goede contacten met de Belgische Argentijn Santiago Lataire. Hij heeft al veel betekend voor ons.”

De Brasschaat Braves richten de focus nu naar de nationale competitie waarin ze voor de vijfde keer op rij de titel kunnen pakken.

“We staan aan de leiding, maar de tegenstrev­ers worden sterker. Ik denk dat het nog spannender dan de vorige seizoenen zal worden. De finales van de Belgische competitie beginnen tijdens het eerste weekend van oktober.”

De Chicaboo's uit Stabroek en de Bears uit Berendrech­t pakten in Amstelveen respectiev­elijk zilver en brons in de B-poule. Volgend jaar willen de Braves er opnieuw staan in de Supercup.

 ?? FOTO REIN MERKX ?? De softballer­s van de Brasschaat Braves.
FOTO REIN MERKX De softballer­s van de Brasschaat Braves.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium