Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dineren op het water in Kattendijk­dok

Met watertaxi en aperitiefj­e naar restaurant Waterfront

- LUC VAN HOVE Organisato­r “De klanten zitten veertig centimeter boven het water en hebben een uniek zicht op het Havenhuis.” REBECCA VAN REMOORTERE

Het nieuwe stadsfesti­val Part of Antwerp zet vanaf vrijdag de buurt rond het Kattendijk­dok en het Havenhuis tien dagen lang in de kijker. Bezoekers kunnen nu al reserveren voor een etentje in Waterfront, een tijdelijk restaurant op het water.

Het ponton van Waterfront ligt er al, het gebouw van het restaurant zelf moet er nog op gezet worden. Waterfront opent vrijdagavo­nd op een unieke locatie in het Kattendijk­dok voor negentig personen per service. Het restaurant op het water ligt wel vast aan de kant van de Sluisstraa­t tussen de Londenbrug en het Havenhuis.

“Bezoekers kunnen het restaurant via de Sluisstraa­t bereiken, maar mogen ook gebruikmak­en van een watertaxi. De watertaxi vertrekt aan het Bonaparted­ok nabij het MAS en vaart naar het restaurant, en weer terug. Voor een plek in de watertaxi betaalt u 10 euro en u krijgt tijdens het boottochtj­e een aperitief. Op de watertaxi is plaats voor twaalf personen en per service vaart de boot drie keer uit”, zegt Luc Van Hove, organisato­r en eigenaar van eventburea­u Zanzibar.

Waterfront moet de look en feel uitstralen van de oude magazijnen in New York. Buiten op het ponton kan er alleen gezeten worden voor het aperitief, lunch en diner gebeuren binnen.

“De klanten zitten veertig centimeter boven het water en hebben een uniek zicht op onder meer het Havenhuis. Ook de voorbijvar­ende binnensche­pen maken het gevoel van op het water te zitten compleet. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 septem- ber nemen elke avond twee vuurwerkma­kers het tegen elkaar op in een vuurwerk- festival. Het publiek kiest telkens de beste, en de drie finalisten van het eerste week- end nemen het op vrijdag 15 september opnieuw tegen elkaar op. Op zaterdag toont de winnaar een laatste vuurwerksp­ektakel. Die dagen is het extra goed vertoeven in het restaurant natuurlijk”, voorspelt Van Hove.

“We serveren telkens een driegangen­menu volgens het sharing-concept. Per gang krijgt u een aantal kleine gerechten die u deelt met uw gezelschap. Groenten, duurzaamhe­id en ecologie staan centraal. Een menu met amuse zonder drank kost 59 euro per persoon.”

Het menu staat al op de website van Part of Antwerp. Onder meer een dip van tuinbonen, een carpaccio van gepofte gele biet en krokant gebakken roodbaars staan op de kaart.

Het einde van Part of Antwerp, op zaterdag 16 september, is meteen ook de laatste service voor Waterfront. Op de middag wordt er een shift voorzien, tijdens het diner heb je de keuze uit twee momenten.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Organisato­r Luc Van Hove: “Onze klanten zullen een uniek zicht op onder meer het Havenhuis hebben”, verzekert hij.
FOTO JORIS HERREGODS Organisato­r Luc Van Hove: “Onze klanten zullen een uniek zicht op onder meer het Havenhuis hebben”, verzekert hij.
 ?? FOTO RR ?? Een simulatie van het restaurant.
FOTO RR Een simulatie van het restaurant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium