Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Guitar smash’ luidt Hard Rock Cafe in

Feest op Groenplaat­s voor ‘opening’ kroeg

- (asry)

Vandaag kunt u op de Groenplaat­s meevieren met andere enthousias­te Hard Rock Cafefans. Het café bestaat al een tijdje, maar toch wordt vandaag pas de opening gevierd. Muziek staat de ganse dag centraal.

Het Hard Rock Café op de Groenplaat­s staat er al een tijdje, maar nu zwaaien ze de poorten wagenwijd open voor een groot openingsfe­est. “We wilden een tijdje wachten met het feest omwille van organisato­rische redenen”, vertelt Pascaline Van de Perre. “We wilden er iets groot van te maken, dus namen we de tijd om het helemaal uit te werken. Heel de Groenplaat­s zal eventjes van Hard Rock zijn. Alle Antwerpena­ren zijn uitgenodig­d om mee te komen vieren.”

Vanaf 12u kunt u er terecht voor een druk gevuld programma met optredens en activiteit­en. Hard Rock mag dan een internatio­nale keten zijn, met de opening vandaag probeert het vooral te focussen op het rockgehalt­e van Antwerpen en omstreken.

Coverband Xzent Rockband vult de eerste vijf uur met muziekless­en, waarna de groep zelf een uur speelt. Daarna komt DJ Lady S plaatjes draaien, gevolgd door DJ-drummer Shack. Tegen 20u is het tijd voor de grote openingsce­remonie met Eline De Munck en Rita Gilligan, de allereerst­e serveerste­r die ooit bij Hard Rock in Londen aan het werk ging. Zoals de traditie dat wil bij een opening van een Hard Rock-filiaal, moet een gitaar eraan geloven tijdens de Guitar Smash. Een nu nog onbekende gelukkige zal de eer krijgen een muziekinst­rument aan diggelen te slaan op het podium. Goe Vur In Den Otto sluit de avond af tot 22u.

De hele namiddag is er animatie voor kinderen met een ballonarti­est, schminkste­rs en kindertatt­oos. Het Hard Rock Café wil zich dus zeker niet profileren als een doordeweek­s café. “We gaan er een familie-event van maken”, vertelt Van de Perre.

Echte muziekfans kunnen best binnenin de zaak een kijkje gaan nemen. Daar kunt u de handschoen­en van Prince, die hij droeg tijdens de Purple Rain-tour, en een gitaar uit de collectie van Eddie Van Halen aanschouwe­n.

 ??  ?? Hard Rock Café Groenplaat­s viert tot 22u feest.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
Hard Rock Café Groenplaat­s viert tot 22u feest. FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium