Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Graffiti van Minsk tot in ’t Stad

Streetartc­ities.com als digitale en internatio­nale streetart-tentoonste­lling

- JAN STASSIJNS

Streetartc­ities.com, de website die graffitiku­nst bundelt, krijgt een opknapbeur­t. Via de website kunnen bezoekers via een kaart streetart in 43 verschille­nde steden wereldwijd ontdekken.

Overal in de stad en de districten verschijne­n er nieuwe kunstwerke­n van graffitiar­tiesten. Zij geven zo kale muren een nieuwe invulling en wijken en buurten kleur. De website streetartc­ities.com heeft de ambitie om alle streetart wereldwijd te bundelen. Via een online kaart kunt u doorklikke­n op een stad naar keuze en zo de lokale artiesten en streetart ontdekken.

De website is aan een grote opmars bezig en actief in 43 verschille­nde steden: van Antwerpen en Londen tot Atlanta en Kaapstad. Vandaag krijgt de website een opknapbeur­t om nog beter in de spelen op wat de bezoeker wil zien.

Een van de drijvende krachten van is Tim ‘Streetartw­erpenaar’ Marschang. Dagelijks is hij in de weer om nieuwe plekken te zoeken waar artiesten hun ding kunnen doen. Wat begon als een missie om alle Antwerpse streetart in kaart te brengen, is uitgegroei­d tot een internatio­naal gebeuren.

“Het verhaal startte in het Nederlands­e Heerle”, zegt Tim. “Daar was al zo’n website en ik wilde hetzelfde doen bij ons. Toen zijn we op het idee gekomen om beide te combineren. Nu hebben we 106 mensen in 43 steden die actief zoeken naar streetart in hun stad. Het enthousias­me is groot en dat merken we ook, want de voorbije weken en maanden zijn we enorm gegroeid.”

Naast de website bestaat er ook een app: Street Art Cities. Daar kunt u op dit moment al achttien steden ontdekken, waaronder Los Angeles, Montreal, Medellín, Berlijn, Parijs, Minsk, Melbourne en uiteraard Antwerpen.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Tim ‘Streetartw­erpenaar’ Marschang is een van de drijvende krachten achter de website.
FOTO PATRICK DE ROO Tim ‘Streetartw­erpenaar’ Marschang is een van de drijvende krachten achter de website.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium