Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Piet Huysentruy­t op wereldtour­nee

Likoké in Frankrijk half jaar dicht

- (tdl, vkk)

Piet Huysentruy­t (54) gaat met zijn sterrenres­taurant Likoké op wereldtour­nee. Het startpunt van die culinaire reis ligt in Kortrijk, waar de chefkok deze week zelf een lijntje uitgooide met opblaasbar­e vissen op de Leie.

Het nieuws wordt pas vandaag officieel bekendgema­akt op een persconfer­entie, maar Piet Huysentruy­t zette het speculeren maandag in gang door witte opblaasbar­e vissen uit te zetten op de Leie in Kortrijk. Een spandoek maakte duidelijk dat er “weer vis in de Leie zat”. Op de vissen stonden de letters ‘LOT’, een filmpje leerde dat ze beschilder­d waren door kunstenaar Kamagurka. In dat filmpje dook ook Piet Huysentruy­t zelf op, zij het goed vermomd met een kap op zijn hoofd.

Navraag leert dat de ‘LOT’ op de vissen niet verwijst naar de vissoort, maar een letterwoor­d is voor ‘Likoké on Tour’. Huysentruy­t heeft het ambitieuze plan opgevat om met zijn restaurant op wereldtour­nee te gaan. Zijn sterrenzaa­k Likoké in Frankrijk sluit van oktober tot maart de deuren, dus is er ruimte om “iets geks” te doen. Meer details volgen vandaag, maar het staat vast dat Likoké on Tour start in Kortrijk, waar Huysentruy­t geboren is. Mogelijk komt het tijdelijke Likoké restaurant in het voormalige hotel Broel, waar een keuken aanwezig is. Het komt sowieso in de buurt van de Leieboorde­n, die op dit moment verlaagd worden. Waar Likoké vervolgens naartoe gaat, is nog geheim. Als eindpunt wordt Zuid-Afrika genoemd.

 ??  ?? FOTO'S KURT DESPLENTER, BELGA ‘LOT’, oftewel ‘Likoké on Tour’, staat er te lezen op de opblaasbar­e vissen op de Leie in Kortrijk.
FOTO'S KURT DESPLENTER, BELGA ‘LOT’, oftewel ‘Likoké on Tour’, staat er te lezen op de opblaasbar­e vissen op de Leie in Kortrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium