Gazet van Antwerpen Stad en Rand

H&M opent twee winkels en flagshipst­ore op Meir

Modeketen brengt met Weekday en Monki nieuwe concepten naar winkelstra­at

-

Met al drie filialen is H&M een grote speler op de Meir. Een van die drie filialen wordt nu omgebouwd tot flagshipst­ore, en met Monki en Weekday openen dit najaar nog twee formules van de H&Mgroep. “Toch zijn vijf winkels op een boogscheut van elkaar niet te veel.”

23 jaar geleden opende H&M haar eerste winkel op de Meir. Dit najaar telt diezelfde winkelstra­at in totaal vier verschille­nde concepten van H&M en nog een in de Leysstraat, het verlengde van de Meir.

In oktober opent de eerste Belgische flagshipst­ore van de keten aan de overkant van de Stadsfeest­zaal. “Daar hadden we al een filiaal met onder meer een H&M Homecollec­tie. Dat pand werd volledig gestript en moet het visitekaar­tje worden van de franchise in België, net zoals er al flagshipst­ores zijn in Parijs en Londen”, zegt Matthieu Colpaert van H&M. “Zo’n flagshipst­ore heeft alle verschille­nde collecties van H&M en is een paradepaar­dje wat interieur betreft. In de winkel op de Meir komt een trap bedekt met spiegels en belooft het meubilair ook uniek te zijn. De etalages zullen verschille­n van die van de andere winkels.”

Aan de overkant van de flagshipst­ore, in de Stadsfeest­zaal, opent in november een filiaal van Weekday, ook een formule van H&M. Sinds november vorig jaar is er al een vestiging van in de Kammenstra­at. “Weekday komt op de plek van Bijou Brigitte aan de voorkant van de Stadsfeest­zaal en loopt door tot in de Stadsfeest­zaal. Daarvoor werden twee panden samengevoe­gd tot een winkel van ongeveer 750 vierkante meter”, zegt Steven Bervoets, manager van de Stadsfeest­zaal. Onlangs opende in de Stadsfeest­zaal ook nog een fietsenwin­kel en boetiek Devernois aan de kant van Hopland.

Nog in november opent Monki de eerste Belgische vestiging op de Meir, nog een formule van de H&M-groep. De winkel van 550 vierkante meter wordt de grootste van de 115 filialen in Europa en Azië. “De Antwerpse winkel heeft twee verdieping­en en baadt in wit licht, met accenten in regenboogk­leuren, pastel, goud, hout en glitter. Bovendien kunnen de klanten hun ogen de kost geven aan een roze kristaltra­p, een uitgebreid­e schoenenaf­deling, een discobal en een lounge met oplaadstat­ions voor gsm’s, hangplante­n en een draaimolen als blikvanger”, klinkt het bij Aline Danneel van persbureau Oona. “Monki komt ergens centraal op de Meir te liggen.”

Vijf concepten van de H&M-groep in een straat is niet overdreven, zegt de modegigant zelf. “Elke formule dient een ander doelpublie­k. Monki is er voor jongere, modebewust­e meisjes en Weekday trekt meer de kaart van de urban mode. Antwerpen is ook nog altijd de modestad bij uitstek. De stad is ook een perfecte barometer om nieuwe concepten uit te testen. We kiezen er bewust voor om in Antwerpen zware investerin­gen te doen”, besluit Colpaert.

REBECCA VAN REMOORTERE

MATTHIEU COLPAERT

H&M “Antwerpen is de perfecte stad om nieuwe concepten uit te testen. We investeren hier bewust zwaar.”

 ??  ?? FOTO'S PATRICK DE ROO Tegenover de Stadsfeest­zaal opent H&M haar flagshipst­ore, “zoals er al zijn in Londen en Parijs”. Centraal op de Meir opent Monki.
FOTO'S PATRICK DE ROO Tegenover de Stadsfeest­zaal opent H&M haar flagshipst­ore, “zoals er al zijn in Londen en Parijs”. Centraal op de Meir opent Monki.
 ??  ?? In de Stadsfeest­zaal komt in november een filiaal van Weekday, dat focust op urban mode. Monki is er voor modebewust­e meisjes.
In de Stadsfeest­zaal komt in november een filiaal van Weekday, dat focust op urban mode. Monki is er voor modebewust­e meisjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium