Gazet van Antwerpen Stad en Rand

400 tickets, 10.000 fans

Verjaardag­sfeest Discobaar A Moeder in 30 seconden uitverkoch­t

- ANDREAS ROTTY

In dertig seconden waren de 400 tickets voor het 15de verjaardag­sfeestje van het Antwerpse djduo Discobaar A Moeder uitverkoch­t. Voor de rest van de fans komt er mogelijk een XLeditie.

“Hier een woordje uitleg. Omdat dat wel gepast is, lijkt ons. We hebben het wat onderschat, vrezen we… Sorry”, meldde dj-duo Discobaar A Moeder gisteren via sociale media. De Schele en De Ras, zoals de twee zich laten noemen, hebben volgende maand een verjaardag­sviering gepland voor hun 15-jarig bestaan. “We wilden een klein verjaardag­sfeestje geven, zo eentje met niet te veel volk en genoeg plaats om te dansen. Gezellig en overzichte­lijk”, gaat het bericht verder.

Ze hadden als locatie Plein Publiek uitgekozen, een opstelling op het binnenplei­n van de oude Fierensblo­kken in de Kronenburg­straat.

Discobaar A Moeder had vierhonder­d tickets voorzien. Dat bleek een pak te weinig gisterenmi­ddag. Op het moment van de online verkoop, om klokslag 12u, hadden tienduizen­d fans zich klaargezet om een ticket te bemachtige­n. In dertig seconden waren alle kaartjes de deur uit.

Om de rest van de fans te plezieren, misschien wel een beetje uit ‘schuldgevo­el’, denkt Discobaar A Moeder erover een tweede verjaardag­sfeest geven. “We moeten dringend de koppen bij elkaar steken”, vertelt Wouter Hoet (De Schele). “Deze keer zullen we misschien een verjaardag­sfeest in XL-formaat organisere­n. Er is ons al van alles aangeraden, maar we zullen het eens rustig bekijken.”

Met tienduizen­d fans die zo een kaartje zouden kopen, kan je bijna gaan dromen van het Sportpalei­s. “Dat zou echt wel gek zijn. Uiteindeli­jk zijn er twee uit Willebroek (Dimitri Vegas & Like Mike,

red.) die het kunnen. Dat zijn ook maar twee gewoon gasten?” Toch blijft Wouter met de twee voeten op de grond. “We zijn het gewend kleine feestjes te geven. Op het podium van het Sportpalei­s lopen we waarschijn­lijk verloren.”

WOUTER HOET (DE SCHELE)

Dj Discobaar A Moeder “We denken eraan om een verjaardag­sfeest in XLformaat te geven voor onze fans.”

 ??  ?? FOTO WIM HENDRIX Sfeer verzekerd met De Schele en De Ras van Discobar A Moeder. “In het Sportpalei­s zouden we verloren lopen.”
FOTO WIM HENDRIX Sfeer verzekerd met De Schele en De Ras van Discobar A Moeder. “In het Sportpalei­s zouden we verloren lopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium