Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Knokpartij na verkeersag­ressie

Betrokkene­n gekend in drugsmilie­u, maar gevecht zou losstaan van onderwerel­d

- SAM REYNTJENS

Het onderzoek naar de grote vechtparti­j op de SintBernar­dsesteenwe­g is nog volop aan de gang. Voorlopig lijkt het erop dat alles begon met een geval van verkeersag­ressie.

Wie welke rol speelde bij de grote vechtparti­j op de Sint-Bernardses­teenweg woensdagav­ond is nog steeds niet helemaal duidelijk. Gisteren liet de politie weten dat er al negen betrokkene­n geidentifi­ceerd waren.

“Zes van hen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerd­er van de lokale politie. “Zeker drie anderen zijn opgepakt en overgebrac­ht naar het cellencomp­lex op de Noorderlaa­n.”

Hoewel meerdere betrokkene­n gekend zijn in de drugswerel­d zou de vechtparti­j volgens de eerste vaststelli­ngen losstaan van dat milieu. “Alles lijkt begonnen te zijn met een vorm van verkeersag­ressie”, zegt Bruyns. “Een auto kon niet door en er is gescholden en gevloekt. De ene partij is verhaal gaan halen, terwijl werd versterkin­g opgetromme­ld door de eerste.” Daardoor ontstond een eerste kleine vechtparti­j waarbij ook een BB-gun getoond werd. “Toen een betrokken partij naar de politie wilde stappen, is die aangevalle­n door een groep met staven, messen en een hamer.

Bij het gevecht kreeg een man, Bilal C., drie messteken. Twee in de borst en één in de lies. Hij verkeerde in levensgeva­ar, maar gisteren stabilisee­rde zijn toestand. C. is een telg van een beruchte familie in de wijk. Leden van die familie werden de laatste jaren al opgepakt voor een steekparti­j en voor drugshande­l. Ze werden eveneens gelinkt aan schietinci­denten in de wijk. Slachtoffe­r Bilal C. zelf werd nog nooit veroordeel­d en dook ook niet op in de dossiers rond zijn familieled­en.

“Ik kan bevestigen dat mijn client langdurig geopereerd is en nu stabiel is”, reageert C.’s advocaat meester Sam Vlaminck. “Hij is aanvankeli­jk verhoord als verdachte maar men achtte het niet nodig hem aan te houden. Mijn cliënt zal nog wel enige tijd in het ziekenhuis moeten blijven. Wij hopen dat de schuldigen gevat en veroordeel­d worden.”

De advocaat zal zich namens de familie van de neergestok­en man burgerlijk­e partij stellen.

WOUTER BRUYNS

Politiewoo­rdvoerder “Alles lijkt begonnen te zijn met een auto die niet door kon. Daarna is de situatie geëscaleer­d.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De politie onderzoekt de zaak. “Zes van de negen betrokkene­n moesten naar het ziekenhuis”, klinkt het daar.
FOTO JAN VAN DER PERRE De politie onderzoekt de zaak. “Zes van de negen betrokkene­n moesten naar het ziekenhuis”, klinkt het daar.
 ?? FOTO RR ?? Bilal C. verkeerde in levensgeva­ar. Zijn toestand zou ondertusse­n stabiel zijn.
FOTO RR Bilal C. verkeerde in levensgeva­ar. Zijn toestand zou ondertusse­n stabiel zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium