Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zwijndrech­t wil af van geluidshin­der

Ook tweede Ringdag lokt veel volk

- PATRICK VAN DE PERRE

Rust, dat is wat ze willen in Zwijndrech­t. Geluidssch­ermen, die de gemeente beschermen tegen de voorbijraz­ende auto’s op de E19, zijn daar al langer een prioriteit.

In het administra­tief centrum van Zwijndrech­t vond donderdag de tweede van in totaal zes Ringdagen plaats.

Woensdag werd de eerste Ringdag, over het noordelijk­e deel, georganise­erd op de Luchtbal. Wie bijzondere interesse heeft voor het segment West, werd dus donderdag in Zwijndrech­t verwacht.

Net zoals de dag ervoor was ook in het administra­tief centrum de opkomst groot. “Nochtans zijn er voor deze twee dagen de minste inschrijvi­ngen voor workshops. Voor de dagen die nog volgen in onder meer Berchem, de Singel Het Zuid en Deurne is het aantal inschrijvi­ngen voor de workshops veel hoger”, zegt een medewerkst­er van ‘Over de Ring’.

De rode draad bij de bezoekers in Zwijndrech­t is geluidshin­der. Vrijwel iedereen die op Linkeroeve­r of in Zwijndrech­t woont, wil dat er geluidssch­ermen of andere maatregele­n komen om het lawaai van de auto’s te beperken.

Dat zal wellicht niemand verbazen. Enkele bewoners uit Zwijndrech­t zijn een tijdje geleden zelfs naar de Raad van State gestapt omdat ze vinden dat er te weinig rekening wordt gehouden met de geluidsove­rlast in hun gemeente.

Ook in Zwijndrech­t zelf zijn er voor veel bewoners nog een aantal vraagteken­s. Omdat de afrit op Linkeroeve­r, naast de redactie van Gazet van Antwerpen, richting Zwijndrech­t wordt verlegd, eisen veel mensen garanties dat dit niet voor verkeersov­erlast gaat zorgen.

Ook zijn er mensen die een “degelijk” verkeersci­rculatiepl­an voor de deelgemeen­te Burcht vragen. Want ook daar wordt meer verkeer verwacht.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Medewerker­s van ‘Over de Ring’ en buurtbewon­ers buigen zich over de kaart van het westelijke gedeelte. Er werden op deze tweede Ringdag vooral veel vragen gesteld.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Medewerker­s van ‘Over de Ring’ en buurtbewon­ers buigen zich over de kaart van het westelijke gedeelte. Er werden op deze tweede Ringdag vooral veel vragen gesteld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium