Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vechten om Ron Moss

‘Brasschaat­se Huisvrouwe­n’ over zichzelf en hun voorstelli­ng

- GUY VAN VLIET

Katrien Debecker, Myriam Bronzwaar, Kadèr Gurbuz, Leen Dendievel en Martine De Jager gaan in Brasschaat­se

Huisvrouwe­n met elkaar in de clinch om de aandacht te trekken van Ron Moss, in een speciaal rond de The Bold and the

Beautifuls­ter geschreven komedie.

In de voorstelli­ng spelen de vijf actrices steenrijke vrouwen die, net als in de realityser­ies, zogenaamd goede vriendinne­n zijn maar elkaar achter de rug of in het gezicht met plezier een loer draaien. Ze doen een boekje open over de voorstelli­ng en over zichzelf.

Ronn Moss

Leen: Ik ontmoette Ron voor het eerst in Los Angeles: een onbereikba­re ster die ineens voor mijn neus stond en een rustige en charismati­sche man bleek te zijn.”

Myriam: Ron is helemaal geen Hollywood-blaaskaak. Hij is gevoelig, respectvol en nederig. En tijdens het repeteren merkten we dat hij wil blijven leren.”

De Housewives

Leen: “Ik speel Svetlana, een Russische die niet altijd alles begrijpt. Ze heeft temperamen­t en is een tikkeltje naïef. De opmerkelij­ke hobby van Svetlana verklap ik nog niet, dat blijkt wel in de voorstelli­ng.”

Myriam: “Ik ben een rijke dame die met haar tijd geen blijf weet, een heel zweverig type. Ik krijg boodschapp­en vanuit het universumn en daar leef ik ook naar.”

Katrien: “Ik ben de gastvrouw en zorg voor de special guest. Ik heb een hoge dunk van mezelf, en mijn vriendinne­n en ik maken elkaar af met de glimlach op de lippen.”

Martine: “Mijn man heeft me met vier kinderen in de steek gelaten voor zijn secretares­se. Ik ben goedlachs, hou van

eten, maar heb een gecomplice­erd verleden, dat tijdens de voorstelli­ng ontrafeld wordt.”

Kadèr: “Ik speel een van de ‘best friends forever’ van de gastvrouw. Danny Mae The Cock is enigszins geïnspiree­rd door mevrouw De Cock, die je op Google meteen vindt. Ik zal er alles aan doen om aandacht van Ron te krijgen. En anders is het de butler wel, gespeeld door Guillaume Devos.”

Wonen in Brasschaat

Katrien: “Ik herken mijn personage, want ik heb een verleden in een villa in Brasschaat. Mijn vorige partner verkeerde in de hogere kringen. Geef mij toch maar liever de beide voeten op de grond.”

Martine: “Ik heb een boerderij met heel veel dieren. Als ik niet op het podium sta, loop ik tot mijn knieën in de blubber. Ze zullen me zien komen in die chique villa’s!”

Leen: “Ik moet er niet aan denken! Ik zie niet eens graag villa’s, laat staan dat ik in Brasschaat wil wonen.”

Myriam: “Ik ben een halve hippie, dus daar heb ik niets te zoeken.”

Kadèr: “Ik hoef ook geen villa in Brasschaat, want oppervlakk­igheid is niks voor

mij.”

Poolboy?

Martine: “Ik heb een heel fijne, knappe man, die tien jaar jonger is. Ik heb mijn eigen toyboy!”

Katrien: “Mijn vriend heeft een huis met zwembad en hij onderhoudt het zelf. Ik heb ook mijn eigen poolboy al (lacht).”

Best friend forever

Leen: “Ik heb een allerbeste vriendin, die me door en door kent. Die vriendscha­p is puur en voor het leven. Niet de schijnheil­igheid van de zogenaamde vriendinne­n uit de voorstelli­ng.”

Martine: “Mijn man is mijn soulmate, mijn allerbeste vriend ooit. Zelf ben ik een afschuweli­jke vriendin, want ik ben helemaal niet attent.”

Een echte huisvrouw

Kadèr: “Vandaag draag ik een galajurk, gisteren een baggy broek en sneakers. Ik hou van een veilige, rustige en harmonieuz­e thuis, dat is leuke saaiheid.”

Martine: “Dat talent is aan mij voorbij gegaan. Ik ben de slechtste huisvrouw ter wereld. Mijn poetsvrouw is meteen ook mijn gezinsmana­ger.”

‘‘Ron is geen Holywoodbl­aaskaak maar gevoelig, respectvol en nederig.’’ MYRIAM BRONZWAAR Actrice

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium