Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zie je wel dat mijn Europese titel niet gestolen is”

Victor Campenaert­s tien dagen voor WK tweede in duel met alle tijdrittop­pers

-

Een dikke maand na zijn Europese titel deed Victor Campenaert­s in de vijfde rit van de Ronde van GrootBritt­annië waar hij zo goed in is: vlammen tegen de klok. Alleen ploegmaat Lars Boom ging hem vooraf. “Na mijn Europese titel zegden sommigen dat er toen weinig tegenstand was. Maar hier waren alle toppers aanwezig. Dit was het officieuze WK.”

Tweede in een tijdrit op zes seconden van de winnaar. 90 procent van het peloton zou dolblij zijn, maar als Europees kampioen tijdrijden ben je dan ontgoochel­d. “Vooraf had ik voor deze uitslag getekend. Martin, Kwiatkowsk­i, Kiryienka, Küng, Thomas... Alle toppers reden hier mee. Maar toen ik zag dat het Lars was die mij afhield, dacht ik wel... een gemiste kans. De tijdrit was maar 16 km lang. Voor mij mag het iets langer zijn.”

Lars Boom begon als een kanon aan zijn chrono. “In het eerste deel reed hij drie seconden per kilometer sneller dan ik. Aan het einde volgde een strook vals plat met tegenwind. Ik nam daar op één kilometer tien seconden terug op hem. Maar het was net te weinig. Ach, onze ploeg doet het fantastisc­h, met ook nog Van Emden als vijfde en Roglic als twaalfde. Het zal hier bingo zijn voor ons”, aldus de ren- ner van LottoNL-Jumbo, die al na zijn mislukte Giro in zijn hoofd zat met het eindklasse­ment in deze Ronde van Groot-Brittannië.

Binnen twaalf dagen rijdt Campenaert­s ook het WK. Ondanks deze geslaagde generale repetitie houdt hij - tegen zijn natuur in - de ambities laag. “In een superdag rijd ik daar top tien. Meer zit er niet in. Die helling van drie kilometer is gewoon te zwaar voor mij. Gisteren was ik tweede in het officieuze WK tijdrijden. In Bergen is het WK voor klimmers die ook wat kunnen tijdrijden. Ik bewijs toch maar dat mijn Europese titel niet gestolen was. Ook al zegden sommigen dat de tegenstand niet heel zwaar was. Ik klop hier toch ook Martin en co.”

Vooraleer hij dezelfde mannen weer tegenkomt in een gevecht van man tegen man, heeft de 25-jarige Antwerpena­ar nog een andere afspraak in zijn agenda staan: het WK ploegentij­drit. “Met Van Emden, Roglic, Boom, Clement en Gijs Van Hoecke hebben we een heel sterke ploeg. We mikken resoluut op het podium. Ik zou het schitteren­d vinden om LottoNL - Jumbo een WK-medaille te kunnen schenken als afscheidsc­adeau voor ik volgend jaar naar Lotto Soudal trek.”

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS Victor Campenaert­s: “Toen ik zag dat het Lars Boom was die mij afhield, dacht ik wel... een gemiste kans. De tijdrit was maar 16 km lang. Voor mij mag het iets langer zijn.”
FOTO PHOTO NEWS Victor Campenaert­s: “Toen ik zag dat het Lars Boom was die mij afhield, dacht ik wel... een gemiste kans. De tijdrit was maar 16 km lang. Voor mij mag het iets langer zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium