Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Puurs kan een mooie waardemete­r zijn”

Amigos Zoersel B van Peter Speckstadt start als underdog tegen enkele ervaren exspelers

- SVEN PERSOONE

Dit weekend wordt het nieuwe volleybals­eizoen op gang getrokken met de eerste ronde van de Beker van België. Amigos Zoersel uit eerste nationale ontvangt met Puurs uit liga B een ervaren tegenstand­er met enkele bekende gezichten in de rangen.

“Ik denk dat dit een leuke wedstrijd kan worden”, zegt trainer Peter Speckstadt. “Wij hebben als underdog eigenlijk niks te winnen of te verliezen in deze bekerparti­j. Als we een ploeg uit liga A willen treffen, dan zullen we nog enkele rondes moeten overleven en enkele keren moeten stunten. Die kans acht ik eerlijk gezegd klein. Daar moeten we het dus niet voor doen. Maar Puurs kan voor ons wel een mooie waardemete­r zijn. Er staat wat op het spel voor de bezoekers. Van hen wordt wel verwacht dat ze een ronde verder gaan, dit is dus een ideale oefenwedst­rijd voor ons.”

“Puurs heeft verschille­nde spelers in de rangen die op het hoogste niveau speelden en een pak ervaring hebben. Denk maar aan Wim Cox en de broertjes Vriens, die een rijk Amigos-verleden hebben. Logisch dat Puurs als favoriet start. Maar twee jaar geleden konden we Vosselaar het vuur aan de schenen leggen. Daar misten we toen enkele kansen op 2-2 en een beslissend­e vijfde set. Ik wil gerust voor hetzelfde scenario tekenen.”

Versterkt

“Wij zijn alvast versterkt ten opzichte van vorig jaar. Toen werd een smalle kern ons bijna fataal. Nu zijn we met dertien spelers beter gewapend, het zou dus een rustiger seizoen moeten worden.”

Een seizoen waarin Amigos Zoersel B als tweede ploeg niet meteen op resultaat hoeft te mikken. “Het klopt dat deze ploeg in de eerste plaats een springplan­k is. Het is belangrijk dat enkele jongeren zich hier verder kunnen ontwikkele­n en worden klaargesto­omd voor onze ploeg in liga A. Maar dat neemt niet weg dat ik als trainer wel ambitieus mag zijn en daarom mik ik ook op een plaats in de top vijf.”

 ?? FOTO SPE ?? Peter Speckstadt: “Wij hebben als underdog eigenlijk niks te winnen of te verliezen in deze bekerwedst­rijd.”
FOTO SPE Peter Speckstadt: “Wij hebben als underdog eigenlijk niks te winnen of te verliezen in deze bekerwedst­rijd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium