Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten soms nog iets meer lef tonen”

- (fko)

D-day zaterdag bij Kontich. De promovendu­s krijgt niemand minder dan Racing Mechelen op bezoek. De 32-jarige Murat Koçak, sinds dit seizoen terug bij Kontich, hoopt tegen de traditiecl­ub stiekem op een tweede thuiszege van het seizoen.

“We willen ons vooral herpakken na die slechte prestatie van vorig weekend op Schriek”, zegt Koçak. “En natuurlijk is het altijd mooi om te spelen tegen een club als Racing Mechelen. Het is een heel mooie affiche tegen een traditiecl­ub met een rijk verleden en een ruime aanhang. Ik verwacht dan ook veel volk en sfeer. Ik geloof ook echt dat er iets te rapen valt. Zeker op eigen veld kunnen we altijd iets meer. We beschikken over een groep met genoeg kwaliteit, alleen zouden we soms iets meer lef moeten tonen. Ook op verplaatsi­ng moeten we durven te voetballen en het spel durven te maken.”

Sinds de zomer is Koçak terug bij Kontich. Na vele omzwerving­en is hij terug bij de ploeg waar de ervaren rot ooit zijn debuut maakte in een eerste elftal. “Na passages bij Berchem en Mariekerke koos ik door verschille­nde omstandigh­eden graag opnieuw voor deze familiale club. Het loopt allemaal prima, alleen liep ik het op het einde van de voorbereid­ing een longontste­king op, waardoor ik twee weken moest rusten. Zo was ik bij de competitie­start nog geen honderd procent en had ik een fysieke achterstan­d. Maar goed, dat ongemak is ondertusse­n alweer helemaal achter de rug.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium