Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze groep zal zijn focus bewaren”

- (kugu)

Na zijn fraaie zes op zes tegen Sint-Job en Branddonk lijkt Lyra met het tweeluik Schriek en RC Mechelen voor zijn eerste tests te staan. Routinier Sven Van Der Heyden blikt de toekomst alvast met vertrouwen tegemoet. “Zonder euforisch te doen, maar nooit eerder zag ik een spelersgro­ep die zo gretig en leergierig was”, zegt de centrale verdediger. “Dus mogen we wel met de borst vooruit de komende matchen aanvatten. Als die eerste twee maanden me iets hebben geleerd, dan wel dat alles hier aanwezig is om er een leuk seizoen van te maken.”

Al beseft ook Van Der Heyden dat Lyra zondag met de komst van Schriek een taaie brok wacht. “Het is een team dat traditione­el een stevig blok weet neer te zetten en dan teert op de flitsen van enkele individuen. Bram Criel is zo’n jongen die het de tegenstand lastig kan maken. We zullen dus op onze hoede moeten zijn. Wellicht worden we een eerste keer met onze pijnpunten geconfront­eerd. Maar onze opdracht blijft iedere keer dezelfde: het maximum uit onze match halen.”

Twee speeldagen ver, zes op zes en een doelpunten­saldo van 8-1. Het doet Lyra niet op een wolk leven. “Helemaal niet. Wat valt er in het voetbal te verdienen na twee speeldagen? Niks. Maar ik ben er wel van overtuigd dat deze groep de focus zal bewaren. We zijn enorm hongerig om de club een topseizoen te bezorgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium