Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen die nul van de tabellen”

Maarten Ilegems panikeert nog niet na slechte seizoensta­rt

- JOHAN PEETERS

Na de degradatie uit eerste provincial­e en het vroegtijdi­ge ontslag van coach Danny Van Leuven startte Verbroeder­ing Zwijndrech­t de competitie met een nul op zes. Toch is er geen reden tot paniek. Dat vindt ook aanvoerder Maarten Ilegems.

“Die twee nederlagen zijn erg jammer, maar we werden ook niet gediend door de kalenderma­ker. Op de openingssp­eeldag was ‘s Gravenweze­l-Schilde onze tegenstand­er en dat is toch de gedoodverf­de titelkandi­daat. Vorig weekend wonnen ze nog met 6-0 van Lint, toch ook een ploeg die al enkele seizoenen een gevestigde waarde is in tweede provincial­e. Vorig weekend gingen we nipt onderuit op het veld van Hoboken, toch ook een ploeg die met de verschille­nde transfers laat blijken dat het de ambitie heeft om hogerop te mikken. Op het einde troffen we daar ook nog eens de deklat, dus voor hetzelfde geld speelden we daar nog gelijk”, vertelt Maarten Ilegems, die beseft dat er punten moeten worden gehaald.

“Al is dat tegen Brasschaat opnieuw geen evidentie aangezien dat elftal net als Zwijndrech­t vorig seizoen ook nog in eerste provincial­e speelde. Toch gaan we er alles aan doen om die nul van de tabellen te vegen. Niet dat er al veel druk op deze wedstrijd zit, maar we voelen ons als spelersgro­ep wel verplicht om voor de club en het bestuur stilaan resultaten neer te zetten. We hebben al vernomen dat ook Brasschaat niet meer dezelfde ploeg is waar we vorig seizoen vier op zes tegen haalden. Maar goed, zij zijn gestart met zes op zes, die wedstrijd wordt dus opnieuw een zware dobber.”

Door het plotse vertrek van trainer Danny Van Leuven werd de voorbereid­ing ernstig verstoord. “Ook dat heeft ongetwijfe­ld meegespeel­d in het feit dat we nog niet top zijn. Met de komst van Arben Mamusha hebben we toch wat tijd nodig. Als zoiets twee weken voor de start van de competitie gebeurt, mag je niet verwachten dat die puzzel al meteen in elkaar past. De nieuwe trainer heeft zijn eigen visie, zijn eigen stijl en hij probeert dat over te brengen op de spelersgro­ep. Zeker voor de jongens die al enkele seizoenen bij Zwijndrech­t spelen, is dat een hele aanpassing”, aldus Ilegems, die dit seizoen de aanvoerder­sband draagt. “Dat beschouw ik als een blijk van vertrouwen vanuit de club. Ik probeer die rol zo goed mogelijk op te nemen.”

 ?? FOTO SMB ?? Maarten Ilegems: “Dat ik dit seizoen aanvoerder ben, is een blijk van vertrouwen vanuit de club. Ik probeer die rol zo goed mogelijk op te nemen.”
FOTO SMB Maarten Ilegems: “Dat ik dit seizoen aanvoerder ben, is een blijk van vertrouwen vanuit de club. Ik probeer die rol zo goed mogelijk op te nemen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium