Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor allebei is dit de match van het jaar”

Matthias Baert is alleen tevreden met zege in derby tegen buren uit Broechem

- (fko)

Wat zijn ze blij in Ranst. Na de promotie eind vorig seizoen van Broechem hebben ze in tweede provincial­e terug een onvervalst­e derby. Zondag is het Dday voor Matthias Baert en co. Hij wil de buren uit Broechem maar wat graag de eerste nederlaag van het seizoen bezorgen.

Met twee vrije trapdoelpu­nten op twee wedstrijde­n is Baert prima aan het seizoen begonnen. Maar wat zou de middenveld­er er zondag tegen Broechem graag een derde aan toevoegen.

“Voor beide clubs is dit de match van het jaar”, zegt Baert. “Dit is de match die absoluut moet gewonnen worden. Niemand wil de enige derby verliezen, er zal met het mes tussen de tanden gestreden worden. Broechem teert op zijn lengte en vormt een hecht blok, ons technisch geheel is voetballen­d beter. Wij zijn geen boenkers, wij moeten het van ons voetbal hebben. Wij moeten vooral uitkijken dat we niet te snel panikeren, bij een achterstan­d of zo. Als we de rust weten te bewaren en de opbouw blijven verzorgen, dan pakken we altijd de zege.”

Individuel­e fouten

Ten opzichte van vorig seizoen heeft Ranst een ruimere kern. Het moet in staat zijn om een rustig seizoen draaien.

“Alleen speelden we in de voorbereid­ing nooit met onze typeploeg en daarom is het nog een beetje zoeken”, nuanceert Baert. “We voetballen goed, vinden vlot de weg naar doel, maar maken nog te veel individuel­e fouten. En die betalen we voorlopig cash. Zo gaven we op de openingssp­eeldag de zege tegen Brasschaat op een kinderlijk­e manier nog uit handen. Op Katelijne zat het dan wel weer mee. Op dat grote veld kropen we met een 3-4 zege door het oog van de naald. Na onze voorsprong trokken we onnodig achteruit en verdween de rust uit de ploeg. Dat is dus nog een werkpunt”, aldus Baert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium