Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het leeft minder dan met de promotiest­rijd vorig seizoen”

Christophe Mast (Nielse) wil belang van derby niet overschatt­en

- (jp)

Vorig seizoen haalde Nielse vier op zes in de twee burenduels tegen Schelle. Vooral de 06 overwinnin­g was memorabel. Beide ploegen promoveerd­en uiteindeli­jk naar derde provincial­e. En dus is het zondag opnieuw derbytijd.

Nielsespel­er Christophe Mast heeft een verleden bij Schelle en kijkt dus uit naar de partij van komend weekend. “Er spelen bij Schelle nog veel jongens die ik ken, maar toch is deze derby in niets te vergelijke­n met die van vorig jaar”, zegt Mast. “Toen speelden we allebei voor de promotie en zat er veel meer druk op die wedstrijd. Bovendien zijn wij enkele sterkhoude­rs kwijt. Ik verwacht in elk geval geen scenario zoals vorig seizoen. Ik kreeg ook nog geen berichtjes of zo en het lijkt erop dat de match iets minder leeft. Vorig seizoen speelden er ook andere ambities. Toen streden we allebei nog voor de titel en dat kan er wel iets mee te maken hebben. Ik zou in elk geval graag gaan lopen met een zege, niet alleen voor de drie punten, maar ook omdat het tegen mijn ex-club is.”

Mast begon het seizoen met promovendu­s Nielse met een drie op zes. “Op de openingssp­eeldag tegen Hove gingen we onderuit, maar die wedstrijd hadden we evengoed kunnen winnen. Afgelopen weekend namen we dan vlot de maat van FC Putte. Onze voorbereid­ing liep niet zo vlot, maar nu staat onze organisati­e op punt. Hopelijk levert dat ook iets op tegen Schelle.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium