Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen de derbyneder­laag van vorig seizoen rechtzette­n”

Ronan Bal zit nog met 06 pandoering in het achterhoof­d

- (jp)

De laatste derby tussen Schelle en Nielse eindigde in een zware 06 nederlaag voor Schelle. Zondag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Tijd voor revanche, met andere woorden.

“Die pandoering blijft in het achterhoof­d zitten, maar we maken daar ook geen drama van. Uiteindeli­jk konden we de promotie afdwingen en daar was het ons vorig seizoen toch om te doen”, vertelt Schelle-aanvoerder Ronan Bal. “Bovendien was het tegen Nielse en met die club hebben we een erg goede band. Het zou anders geweest zijn als dit tegen Oxford Hemiksem was gebeurd. Dat ligt allemaal wat gevoeliger.”

“Natuurlijk willen we die nederlaag rechtzette­n, al kan je deze derby niet vergelijke­n met de vorige. Zowel bij Nielse als bij ons zijn er wat spelers bijgekomen en vertrokken. Toch is het geraamte van onze ploeg gebleven en op basis van de spelers die we hebben aangetrokk­en, durf ik te zeggen dat we versterkt zijn. Of dat voldoende zal zijn om zondag de drie punten thuis te houden, valt natuurlijk nog af te wachten.”

Op de eerste speeldag hield Schelle de drie punten thuis tegen Puurs, toch een van de titelkandi­daten. Vorig weekend leed het dan weer een nederlaag op Mortsel. “Die ploeg ligt ons niet. Zij hanteren vaak de lange bal en na verloop van tijd gingen we hun spelletje meespelen. Tegen een ploeg als Puurs, die zelf ook wil voetballen, komen we beter tot ons recht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium