Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goede start heeft ook mij verrast”

Aartselaar B van Kim Van Leuven wil bevestigen in derby

- (qvdb)

Zondag gaat Aartselaar B op zoek naar de drie punten in de derby tegen Reet. Met zes op negen zijn de troepen van trainer Kim Van Leuven goed gestart. Een negen op twaalf zou helemaal knap zijn voor een jonge ploeg die pas sinds vorig jaar in vierde provincial­e uitkomt.

“Onze sterke start heeft zelfs mij wat verrast”, bekent trainer Kim Van Leuven. “We hebben nu al evenveel punten als vorig seizoen op het einde van de heenronde. Fysiek staan we veel verder dan vorig jaar, al verliep onze voorbereid­ing niet ideaal met de vele vakantiega­ngers. Nu moeten we vooral proberen om door te gaan op dit elan. De derby van zondag tegen Reet wordt bijzonder, omdat veel jongens elkaar nog kennen van de jeugdreeks­en. Bovendien speelde hun spits Tanguy Thielemans, die tegen Katelijne B vijf keer scoorde, drie jaar geleden nog bij ons.”

“Reet heeft onlangs de ambitie uitgesprok­en om de top vijf te halen, dus alles wat we daar pakken is mooi meegenomen. Daarna ontvangen we thuis leider Lippelo, mijn ex-club. Er komen twee moeilijke, maar interessan­te wedstrijde­n aan.”

Aartselaar besliste twee seizoenen geleden om de reserven in vierde provincial­e te laten aantreden. Een goede zet, zo vindt de club. “Ik kan het andere ploegen zeker aanraden”, zegt Van Leuven. “Er valt veel meer te leren in vierde provincial­e, waar er elk weekend op het scherp van de snee wordt gespeeld. Bovendien is het veel interessan­ter voor spelers die afvallen bij de A-kern om in vierde provincial­e minuten op te doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium