Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spelen bij Sasja is droom die werkelijkh­eid wordt”

Portugees Bruno Manuel Dias is dit seizoen de nieuwe goalie van Hobokenaar­s

- MICHEL DE CLERCQ

In het handbal begint dit weekend de competitie. Sasja begint de BENELeague met een verplaatsi­ng naar het Nederlands­e Zwartemeer, om er Hurry Up partij te geven. Stapt mee de bus op richting Nederland: Bruno Manuel Dias, de nieuwe Portugese doelman van de Hobokenare­n.

Bloed, zweet en tranen kostte het Sasja eind vorig seizoen om zich opnieuw te plaatsen voor de BENE-League dit seizoen. Pas op de valreep konden de Hobokenare­n zich opnieuw verzekeren van een plaatsje in de Belgisch-Nederlands competitie. Alleen had dat gevolgen op de transferma­rkt: Sasja kon pas erg laat aan transfers beginnen te denken. De markt was op dat moment al bijna leeggekoch­t en zo moest coach Alex Jacobs zich voornameli­jk richten op het aantrekken van jeugd. Alleen de transfer van Bruno Manuel Dias is daar eigenlijk een uitzonderi­ng op.

De 27-jarige Portugees moet dit seizoen het nieuwe sluitstuk van de Hobokenaar­s worden. Dias behoort met zijn 1,83 m niet bij de allergroot­ste goalies, maar was in zijn thuisland jarenlang aan de slag in de Portugese eerste klasse en heeft dus ervaring zat. “Ik ben beginnen te handballen in de lagere school”, zegt Dias. “Vanaf mijn eerste wedstrijdj­e stond ik in doel. Na de jeugdreeks­en kwam ik terecht bij topclub Braga, waar ik de kans kreeg om mijn keeperscar­rière verder uit te bouwen. Ik werd in de jeugdreeks­en en later ook bij de eerste ploeg verschille­nde keren kampioen, maar nu was ik echt wel toe aan een nieuwe uitdaging toe. De mogelijkhe­id om bij Sasja te kunnen spelen, was dan ook een droom die werkelijkh­eid werd.”

Communicat­ieprobleme­n

Op Sasja werd de Portugees meteen warm ontvangen, al ziet de doelman toch ook nog enkele obstakels. “De communicat­ie, zeker tijdens de wedstrijde­n, kan nog beter. Een doelman moet zijn verdedigin­g kunnen sturen. Goede afspraken zijn daarvoor noodzakeli­jk zijn en dat ontbreekt af en toe nog. Al waren onze resultaten in de voorbereid­ing best behoorlijk. Ik hoop in elk geval dat wij beter gaan doen dan vorig seizoen, toen Sasja pas de vijfde Belgische ploeg in de BENE-League werd. Over verdere ambities zwijg ik liever nog even.”

Dias en Sasja beginnen zaterdag in elk geval met een loodzware opdracht bij het Nederlands­e Hurry Up. Vorig seizoen gingen de Hobokenaar­s twee keer zwaar kopje-onder tegen de Nederlande­rs. Dias: “Dat moeten we zien te vermijden. Zo’n start kunnen we missen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Bruno Manuel Dias. De Portugese doelman brengt zowaar een portie internatio­nale ervaring mee naar Sasja.
FOTO GOYVAERTS Bruno Manuel Dias. De Portugese doelman brengt zowaar een portie internatio­nale ervaring mee naar Sasja.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium