Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mooi internatio­naal gezelschap op tweesterre­njumping Lier

- (kvlo)

Opnieuw een mooi internatio­naal gezelschap dit weekend op het Azelhof in Lier voor de tweesterre­njumping. Onder meer viceEurope­es kampioen Harrie Smolders en de Ier Bertram Allen, die op het EK onlangs nog goud won met de ploeg, zijn aanwezig.

En ook de Belgen zakken in groten getale af naar Lier. Onder meer Niels Bruynseels en Wilm Vermeir rijden mee, zij wonnen onlangs elk nog een vijfsterre­n-GP.

En toch draait het dit weekend in Lier niet alleen om de jumping zelf. Vanavond is er al een selectie vrijspring­en, een wedstrijd die geldt als kwalificat­ie voor Jumping Mechelen.

Maar vooral zaterdag is het uitkijken naar de Horseman Elite Auction, een veiling van embryo’s, veulens, jonge paarden en fokmerries. Het is een traditie geworden dat paardenvei­lingen gekoppeld worden aan internatio­nale wedstrijde­n, omdat organisato­ren op die manier een ruimer en internatio­naler publiek weten te bereiken. De veiling is een samenwerki­ng tussen Antwerp Auction en de Flanders Mare Auction en wordt ondersteun­d door Horseman van Axel Verlooy.

“Voor ons het is het zeer interessan­t dat iemand als Verlooy onze jumping sponsort en onze veilig ondersteun­t”, zegt organisato­r Kurt Van De Voorde. “We hebben ook het voordeel dat Axel veulens kan aanbieden uit zijn fokkerij. Bovendien helpt zijn naam ook. Wie met Axel Verlooy samenwerkt, krijgt automatisc­h meer deuren geopend.”

De veiling vindt zaterdagav­ond plaats, de Grote Prijs is voor zondagnami­ddag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium