Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zou niet mogen mislopen”

Ekerenaar Jaan Bal (16) gaat voor goud op de 200 meter

- (basp)

De Belgische cadetten en scholieren trekken zaterdag en zondag naar het verre Moeskroen om er hun Belgisch kampioensc­hap af te werken. Jaan Bal is torenhoog favoriet op de 200 meter.

Bal staat ingeschrev­en met de snelste tijd van alle deelnemers. De Vlaams scholieren­kampioen op de 100 meter liep dit seizoen al 21”89. De 16-jarige Ekerenaar wil die tijd maar al te graag verbeteren. “Het BK is mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Ik ben er helemaal klaar voor”, blikt Bal met vertrouwen vooruit. “Gisteren deed ik nog één laatste training. Ik zou heel graag mijn persoonlij­k record verbeteren. Outdoor is mijn record 21”89, maar indoor liep ik al 21”79. Ik zou graag toch wat sneller lopen. Ik hoop om rond de 21”50 uit te komen.”

Op papier kan het goud Bal nauwelijks ontsnappen. “De enige die al sneller liep dan ik, Lionel Halleux, kiest op het BK voor de 400m. Ik denk dat het daarom niet zo moeilijk zal worden.”

De Ekerse scholier kende al een superseizo­en. Zowel op de tienkamp als op de spurt, verpulverd­e hij zijn records. “Mijn Belgische titel op de meerkamp en het feit dat ik daar boven de 7000 punten scoorde, vind ik mijn beste prestatie van het seizoen. Ook de 10”76 op de 100 meter op het Vlaams kampioensc­hap voor scholieren vond ik wel mooi.”

10”76 is overigens de vierde tijd die ooit gelopen werd door een Belgische scholier. Maar zich specialise­ren op de spurt is niet aan de orde voor de topsportsc­hoolstuden­t. Bal: “Ik doe meerkamp en spurt allebei heel graag. Ik ga dat gewoon blijven combineren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium