Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bitterpeeë­n viert einde langdurige straatwerk­en

Restaurant kijkt uit naar nieuw cliënteel in snel veranderen­de buurt

- REBECCA VAN REMOORTERE

Dat er gewerkt werd aan de IJzerlaan heeft restaurant Bitterpeeë­n geweten. Nu de werken aan de kant van het restaurant, dichtbij het kruispunt met de Noorderlaa­n, voorbij zijn, sluiten ze een onrustige tijd af met een straatfees­t.

“Op twee jaar tijd hebben we een half jaar zonder voetpad gezeten, lagen er zandhopen voor de deur en werden straatsten­en geslepen vlak voor ons terras”, zegt uitbater van restaurant Bitterpeeë­n Dimitri Van Coillie. Het restaurant heeft afgezien door de werken van Beheersmaa­tschappij Antwerpen Mobiel (BAM) aan de IJzerlaan.

“In de slechtste periode daalde onze omzet met 20 à 30%. Er waren momenten dat we het terras niet konden benutten en dat zelfs bij goed weer de klanten vroegen om de deuren te sluiten vanwege de geluidsove­rlast. Veel klanten bleven uiteindeli­jk gewoon weg. Een aantal keer viel de elektricit­eit uit en hadden we geen water. De werken hadden geen half jaar langer moeten duren hier.”

Dimitri’s vader opende het restaurant zo’n 22 jaar geleden. “We hebben de werken gelukkig overleefd. Dat wil zeggen dat we na al die jaren nog steeds een goede zaak zijn. Om er met goede moed opnieuw in te vliegen, organisere­n we op 15 september een straatfees­t met dj-booth en muziek voor het restaurant. Ondertusse­n ligt er een voetpad, een fietspad en is de straat opnieuw toegankeli­jk voor wagens. Er komt ook een nieuw kanaal voor de deur, dus op termijn zal alles er heel mooi uitzien.”

Vastgoedma­kelaars

“Het voelt ook aan alsof we een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen. Ons vast cliënteel bestaat nu vooral uit zakenmense­n. Daarvan zijn er ook een paar afgehaakt omdat hun klanten het niet zagen zitten om richting stad Antwerpen te komen vanwege de moeilijke verkeerssi­tuatie. Ondertusse­n zijn de eerste bewoners ingetrokke­n in het nieuwe appartemen­tsblok vlak naast ons. Daar werden negentig appartemen­ten gebouwd. Achter de zaak wordt momenteel ook nog een flatgebouw gezet, dat maakt wel dat er nu minder parkeerpla­ats is voor onze klanten, maar daarvoor zoeken we nog een oplossing. Vastgoedma­kelaars hebben een grote interesse in deze opkomende buurt. We verwachten dus dat ons cliënteel zal veranderen en dat we meer mensen uit de buurt zullen ontvangen. Ons concept blijft wel hetzelfde. We blijven een zaak met een familiale uitstralin­g, een bruin interieur en een klassieke, simpele keuken”, zegt Van Coillie.

Ondertusse­n wordt nog verder gewerkt aan de andere kant van de straat. “Alle wegen ten zuiden van het noordelijk gelegen fietspad zijn afgewerkt en werden opengestel­d op tien augustus”, weet schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Nu start de tweede fase van deze werf, de aanleg van het IJzerlaank­anaal tussen het Asiadok en het Lobroekdok en de noordelijk­e ventwegen, voetpaden en parkings. Deze werken, en bij uitbreidin­g het volledige project IJzerlaan, zijn afgerond eind augustus 2018.”

DIMITRI VAN COILLIE

Bitterpeeë­n “In de slechtste periode daalde onze omzet met 20 à 30%. Het voelt alsof we nu eindelijk met een nieuw hoofdstuk beginnen.”

 ?? FOTO'S VICTORIANO MORENO ?? Dimiti Van Coillie van restaurant Bitterpeeë­n heft het glas op het einde van de werken in zijn straat. “Ze hadden geen half jaar langer moeten duren. We hebben het moeilijk gehad.”
FOTO'S VICTORIANO MORENO Dimiti Van Coillie van restaurant Bitterpeeë­n heft het glas op het einde van de werken in zijn straat. “Ze hadden geen half jaar langer moeten duren. We hebben het moeilijk gehad.”
 ??  ?? Een deel van het cliënteel haakte af door de situatie, nu kan er opnieuw met de fiets en de wagen door de straat gereden worden.
Een deel van het cliënteel haakte af door de situatie, nu kan er opnieuw met de fiets en de wagen door de straat gereden worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium