Gazet van Antwerpen Stad en Rand

No Stress blaast frisse wind door café Luchtbal

- (rvre)

Op de hoek van de Noorderen de Manchester­laan in de wijk Luchtbal opent vandaag café No Stress. Opvallend, want veel zaken in de buurt klagen over slechte cijfers door de aanhoudend­e werken.

“We zijn net op tijd met de overname”, vinden nieuwe uitbaters Joyce Van den Kieboom en Johnny Schuurbier­s. Zij openen vandaag café No Stress, waar tot voor kort café Luchtbal zat. “De vorige uitbaters zagen het niet meer zitten, ze kregen minder klanten over de vloer door de werken en dachten al langer aan stoppen”, klinkt het bij Joyce.

De Noorderlaa­n is ondertusse­n al een hele tijd het decor van ingrijpend­e werken in het kader van de Noorderlij­n. “De straatkant van het café is net afgewerkt. Er ligt een breed fietspad, een voetpad en de rijbaan is opnieuw open. We zijn dus vlot bereikbaar, zeker voor mensen die richting Ekeren of autostrade Antwerpen uitrijden. Verder zijn er genoeg winkels rondom het café die na de kantoorure­n zorgen voor parkeergel­egenheid.”

Pendelaars vanuit Antwerpen zijn ook meteen het doelpublie­k voor café No Stress. “We mikken op een gevarieerd publiek. We willen ook een tussenstop zijn voor mensen die na het werk van de stad huiswaarts rijden, maar eerst nog iets willen gaan drinken.”

Overdag is café No Stress er voor de oudere bevolking van de wijk Luchtbal. “Zij kunnen dan rustig een koffie komen drinken en de krant lezen. Van donderdag tot en met zaterdag doen we langer open en wordt er muziek gespeeld. Dan vormen we café No Stress om tot een danskroeg met muziek van de jaren stillekes tot nu, afhankelij­k van het publiek. Wij beginnen er in ieder geval met volle moed aan”, aldus Joyce, die achter de toog zal staan.

Vandaag wordt het café feestelijk geopend met een hapje en een drankje voor de eerste bezoekers.

Volgens Cheryl Homans van de Noorderlij­n zitten de werken aan de Noorderlaa­n op schema. “De oostelijke kant van de baan is afgewerkt en nu wordt de kant van de bedrijven aangepakt. Momenteel wordt daar gewerkt aan een fietspad, een voetpad en aan de rijbaan.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Joyce Van den Kieboom voor haar kroeg No Stress, het voormalige café De Luchtbal.
FOTO PATRICK DE ROO Joyce Van den Kieboom voor haar kroeg No Stress, het voormalige café De Luchtbal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium