Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen een winkel in elke sexy stad van de wereld”

Frans modelabel IRO opent eerste Belgische filiaal in Huidevette­rsstraat

- ELLEN BOGAERT

Luxelabel Gucci zei de Huidevette­rsstraat vaarwel en maakt plaats voor IRO. Het Franse merk zal er op 13 september haar eerste Belgische filiaal openen. “We willen een winkel in elke coole en sexy stad van de wereld. Antwerpen past absoluut in dat rijtje”, aldus grote baas Laurent Bitton.

De ondernemer met muzikale roots opende samen met zijn broer Arik in 2006 een eerste winkel in de Parijse wijk Saint-Germain-desPrés. Sindsdien gaat het snel voor het merk. Het aantal IRO-collecties groeit in ijltempo. De damescolle­ctie wordt aangevuld met accessoire­s en schoenen, en even later is er ook ruimte voor herenkledi­ng, juwelen en een jeanslijn. Ook beroemdhed­en als Heidi Klum, Kirsten Stewart, Cameron Diaz en Gigi Hadid laten zich graag zien in IRO.

“Er is nood aan toegankeli­jke luxe”, steekt Laurent van wal wanneer we hem vragen naar de succesform­ule. “Ons doelpublie­k is op zoek naar kleding die de mode vooruit is: fashion forward, aan een toegankeli­jke prijs. Als je bekijkt waar we onze producten

laten maken – voor een groot deel in Italië en Japan – en met welke materialen, dan kunnen we qua prijs zeker concurrere­n met andere luxemerken.”

Voor coole en actieve vrouwen

IRO heeft wereldwijd dertig eigen winkels en wordt verkocht in de meest vooraansta­ande boetieks. In Antwerpen zal het filiaal een oppervlakt­e van 120 vierkante meter bestrijken. Drie dagen later openen de broers ook een winkel in Brussel.

“Het heeft even geduurd voor we naar België trokken. Antwerpen stond al even ons verlanglij­stje, maar het pand moest helemaal ons ding zijn. We waren op zoek naar iets bijzonders. Antwerpen is trouwens, net zoals ons merk,

fashion forward. Er is aandacht voor kunst, architectu­ur en muziek, en we zijn ervan overtuigd dat we ons doelpublie­k, ‘coole’ vrouwen, hier kunnen bereiken.”

Ecommerce Voor de toekomst lonken de broers nog naar andere grote steden zoals Lissabon, Nice en Genève. “Ook zullen we het online verhaal verder uitbreiden, want e-commerce kan perfect naast fysieke winkels bestaan. Het ene kan niet zonder het andere”, meent Laurent. “Onze klanten zijn actieve vrouwen die veel reizen. Zij bestellen graag online, om dan in de stad waar ze zich op dat moment bevinden hun pakje af te halen in de winkel.”

IRO speelt voor de inrichting van zijn winkels graag met ruwe materialen zoals beton, hout, zwart metaal en natuurstee­n, en dat alles in een moderne en strakke stijl.

“We houden van contrasten. In onze collecties is dat niet anders”, zegt Laurent. “Ook daar werken we met verweerde materialen of stoffen die al een eerste leven hebben gehad. Gescheurde jeans passen bij ons perfect naast luxueuze materialen. IRO is rock-’n-roll, maar op een intellectu­ele manier.”

 ?? FOTO RR ?? Arik en Laurent Bitton, de broers achter IRO. “Antwerpen is net zoals ons merk, de mode vooruit.”
FOTO RR Arik en Laurent Bitton, de broers achter IRO. “Antwerpen is net zoals ons merk, de mode vooruit.”
 ?? filiaal.
FOTO RR ?? Het interieur van het Antwerpse
filiaal. FOTO RR Het interieur van het Antwerpse

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium