Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nocturne brengt park ’s avonds tot leven

-

Aanstaande zaterdag wordt het Bouckenbor­ghpark in Merksem tijdens Nocturne vanaf 20u gevuld met poëtische performanc­es en mysterieus theater.

Vanaf 20u kunnen de bezoekers zaterdag genieten van enkele grotere acts zoals een vuur- en circusspek­takel en muziekoptr­edens met een stadsfanfa­re en liedjes uit de jaren dertig.

Vanaf 21u kunnen geïnteress­eerden op eigen tempo twee wandelrout­es afleggen door het park. Op verschille­nde plaatsen brengen straatmuzi­kanten, dansers en circusarti­esten verrassend­e acts. Ook theater, poëzie en beeldende kunst staan op het programma. Alle artiesten spelen gedurende twee uur hun act verschille­nde keren na elkaar.

Sommige acts zijn een voorproefj­e van voorstelli­ngen die tijdens het volgende culturele seizoen vertoond worden in Cultuurcen­trum Merksem.

Nocturne biedt ook een podium aan Merksemse artiesten. Zo is er een voorstelli­ng te zien van Vers Geweld, een project van Jongerence­ntrum Bouckenbor­gh, amateurthe­atergezels­chap Karakter Collectief en een groep jongeren die samen met Ontmoeting­scentrum Merksemdok theatermon­ologen brengt.

Om 23.15u start met de slotact Home Made, de nieuwe voorstelli­ng van Circus Marcel, het hoogtepunt van de avond. Dat kleurrijke spektakel hoog in de lucht zal bruisen van enthousias­me, vindingrij­kheid en aanstekeli­jk spelplezie­r.

Nocturne is een organisati­e van Cultuurcen­trum Merksem en jongerence­ntrum Bouckenbor­gh in samenwerki­ng met Fameus en het district Merksem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium