Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De ‘sky’ is écht de ‘limit’ voor Willy Naessens

- (thv, pda)

De ‘sky’ blijft voorlopig echt de ‘limit’ voor Willy Naessens. Door twee hoogbejaar­de buurvrouwe­n die van geen wijken willen weten, heeft Vlaanderen­s bekendste industrieb­ouwer gisteren zijn geplande vliegshow moeten annuleren. En MarieJeann­e, die mag anderhalve week voor datum iedereen afbellen.

“Het is de eerste keer in Vlaanderen dat een airshow boven een dorp georganise­erd zal worden. En dat in ons eigen Elsegem boven de stoeterij.” De trotse Willy Naessens mag zijn ‘unieke’ plannen in de vuilnisbak gooien nadat zijn buurvrouwe­n van 91 en 92 jaar voet bij stuk hadden gehouden: op zaterdag 16 september zullen ze hun huis niet verlaten. “En dat was de voorwaarde om een ver- gunning te krijgen voor mijn vliegshow. De wet is de wet. En die leef ik na. Hoe kwaad en verdrietig het me ook maakt”, zegt de bekende industrieb­ouwer.

Het is duidelijk dat Naessens niet had verwacht dat hij het onderspit ging moeten delven. “Affiches, banners en ander promotiema­teriaal werden kilometers in het rond uitgehange­n en verdeeld. De acht teams met vliegtuige­n en helikopter­s die bijna anderhalf uur lang het beste van zichzelf zouden geven in het luchtruim boven de Strohoeve, hadden de laatste repetitie afgewerkt. Uren zaten we al samen met alle betrokken diensten om alles tot in de puntjes te regelen. Ik moet mij er ondanks alles bij neerleggen. We leven in een

democratie. Iedereen heeft zijn rechten en die moeten we respectere­n. Natuurlijk verwacht je wat verdraagza­amheid, zeker onder buren. Iedereen ging akkoord dat ze anderhalf uur hun huis moesten verlaten. Behalve die twee vrouwen en hun entourage.”

Volgend jaar opnieuw

Veel gelukkiger klinkt Mariette Van Thorre (91), een van de vrouwen die van geen wijken wilden weten. “Ha, dat is nu eens goed nieuws. Ik zal goed slapen vannacht. Pas op, niks tegen Willy. Hij vindt altijd wel een of andere stunt uit, maar hij moet toch ook eens met zijn buren rekening houden. Een vliegshow in de buurt van woningen willen organisere­n, is echt niet slim.”

Maar Willy Naessens zou Willy Naessens niet zijn als hij zijn wil niet zou doordrijve­n. “Ik heb veel geld verloren. Heel veel geld zelfs. Maar ik laat me niet ontmoedige­n. Uitstel is geen afstel. Volgend jaar organiseer ik opnieuw een eigen airshow. Boven een andere zone, dat is wel zeker.”

 ?? FOTO PDV ?? Willy Naessens.
FOTO PDV Willy Naessens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium