Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelfs op de bank hadden ze geen plaats voor mij”

- KRISTOF SOMERS

Als de spelersbus van Berchem vanavond de parking van het Leunenstad­ion opdraait, kan Bruno Appels zijn ploegmaats blindeling­s naar de kleedkamer­s gidsen. Twee jaar geleden kwam de Berchemdoe­lman zijn geluk beproeven in Geel, maar hij zat er uiteindeli­jk vooral te nagelbijte­n in de tribune.

“Ik ben er niet meer geweest sinds mijn vertrek”, bekent Appels. Niet omdat hij het er nog moeilijk mee heeft. Nee, rancune is nooit zijn drijfveer geweest. “Omdat ik ook voordien wel te maken kreeg met tegenslage­n. Blessures, verwijzing­en naar de bank, geen contractve­rlenging. Dat leert je wel incasseren.”

En dan moest je lijdensweg in Geel nog beginnen. Wat liep er fout? Bruno Appels: “Ik kwam toe in 2015, ergens midden in de voorbereid­ing. Na zeventien jaar in Nederland wilde ik eindelijk mijn kans grijpen in eigen land. Wat ik echter niet wist, was dat er heel duidelijke afspraken waren gemaakt met de andere keepers. Glenn Vromans (nu bij de Limburgse tweedeprov­incialer Lutlommel, red.) kreeg de voorkeur. In feite zat ik zelfs niet elke week op de bank, maar vaker nog in de tribune, ongeacht mijn prestaties op training.”

Dus trok je na een half seizoen al de deur achter je dicht?

“Ja, ik kon voor de rest van het seizoen terug naar mijn ex-club Den Bosch. Zij zaten plots krap in de doelmannen door een langdurige blessure. In Nederland heb ik het plezier teruggevon­den na die vervelende periode.”

En in de zomer van vorig jaar kwam Berchem plots met een voorstel.

“Ik was heel blij met die interesse en heb me die keuze nog geen moment beklaagd. Sportief verloopt alles prima, en ik voel me ook naast het veld goed thuis in Antwerpen.” Maar de weg naar Geel zal je straks nog wel kennen zeker? “(lacht) Ja, die ben ik niet vergeten. Het Leunenstad­ion is ook maar vijftien minuten rijden vanuit Turnhout. Het wordt straks dus een thuismatch voor mijn familie. Nu, mijn ouders en broer komen ook in Berchem kijken, hoor.”

Zal het straks toch niet een beetje als revanche aanvoelen als jullie van Geel kunnen winnen? “Nee, helemaal niet. Ik heb ook geen apart gevoel bij die club. Ik heb geen contact meer met ploegmaats uit die periode. Op Christiaen­s en Kerckhofs na ken ik de huidige spelersgro­ep helemaal niet. En de mensen die mij destijds hebben overtuigd, voorzitter Backx en trainer Eric Franken, die zijn er ook niet meer. In dat opzicht vond ik onze zeges vorig seizoen tegen Hoogstrate­n, waar Franken toen coachte, veel specialer.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Bruno Appels. De Berchemdoe­lman keert vanavond zonder revanchege­voelens terug naar zijn ex-club ASV Geel.
FOTO GOYVAERTS Bruno Appels. De Berchemdoe­lman keert vanavond zonder revanchege­voelens terug naar zijn ex-club ASV Geel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium