Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze club is opnieuw gegroeid”

Sportief directeur Philip Van Dooren staat met gepromovee­rd City Pirates voor eerste derby van seizoen

-

Na het puntje op de openingssp­eeldag speelt promovendu­s City Pirates vanavond zijn eerste thuismatch van het seizoen. En wat voor één! Geel-blauw krijgt meteen de derby tegen de buren uit Cappellen voorgescho­teld. Hoog tijd om naar de Merksemse verwachtin­gen voor dit seizoen te peilen bij sportief manager Philip Van Dooren.

“Natuurlijk hopen we op veel volk, ook al speelt Antwerp zaterdag thuis”, zegt Van Dooren. “Al telt voor mij toch vooral het sportieve. Een seizoensta­rt met vier op zes zou mooi zijn, zeker omdat we volgende week naar titelkandi­daat Thes moeten. Een ploeg waarvan de hele kern overal in de basis zou staan. Dan kan je een bonus gebruiken.” En waarom zou City Pirates niet kunnen winnen van Cappellen, waar het na het overlijden van Jos Van Wellen financieel toch allemaal iets minder is? Van Dooren: “Zijn zoon heeft nu overgenome­n en de ambities bijgesteld. Hij wil ook de jeugd meer kansen gegeven. Hun sterkste wapen wordt hun coach (Bart De Roover, red.), op dit niveau een absolute topper. Hij zal zijn plan klaar hebben, dat bewees hij vorig weekend ook al tegen Turnhout. Toch denk ik dat wij op papier licht favoriet zijn. Zeker thuis op ons kunstgras. Cappellen is niet beter dan wij.”

Ondanks de promotie lijkt er in het Jef Mermanssta­dion weinig veranderd te zijn. De zaken worden nog altijd erg nuchter bekeken. “De stress en de druk zijn niet veranderd, die waren en zijn nog altijd redelijk laag”, zegt Van Dooren. “Dat heb je met een bestuur dat zich nooit bemoeit met het sportieve. Maar we willen dat vertrouwen dit seizoen ook niet beschamen. De club is opnieuw gegroeid. Met Timothy Dreesen en Ahmed Sababti zij we toch versterkt. En vergeet zeker ook niet Verboven of Borahsasar. City Pirates is klaar om zich te tonen en een reeks hoger geen mal figuur te slaan. Te beginnen vanavond tegen Cappellen.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Philip Van Dooren. Met City Pirates opnieuw klaar voor een topseizoen.
FOTO WIM HENDRIX Philip Van Dooren. Met City Pirates opnieuw klaar voor een topseizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium