Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“5-1 pandoering tegen City Pirates zijn we nog niet vergeten”

- (en)

Met de wedstrijd tegen City Pirates staat Cappellen vanavond voor de kortste verplaatsi­ng van het seizoen. Al wordt het geen makkelijke opdracht tegen de promovendu­s. “We zullen weer vol aan de bak moeten om iets te rapen”, voorspelt Jesse Claessens.

Na Turnhout op de openingsda­g staat er voor Cappellen opnieuw een confrontat­ie met een promovendu­s op het programma. “We hebben vorige week ondervonde­n dat de motivatie enorm is bij een ploeg die nieuw in de reeks is”, weet Claessens. “Ik verwacht me vanavond aan hetzelfde scenario. Een elftal dat gedrevenhe­id koppelt aan voetballen­d vermogen en die wil bewijzen dat ze niet toevallig gepromovee­rd is. In het vriendscha­ppelijke duel eind februari in Merksem kregen we nog een 5-1 pandoering om de oren. De jongens die er toen bij waren, weten wat hen te wachten staat. En de nieuwkomer­s zullen we wel wakkerschu­dden.”

Leerproces

Of Claessens er vanavond zelf zal bijlopen in het Jef Mermanssta­dion, is nog niet zeker.

“De trainer bepaalt of ik start of niet. Met mijn basisplaat­s van vorige week zit ik al op aan de helft van mijn selecties van vorig seizoen. Het is uiteraard de bedoeling om daar vooruitgan­g in te boeken. Door hard te werken, zie ik wel waar ik uitkom. We beschikken over heel wat jongeren van vergelijkb­aar niveau en wekelijks zullen er keuzes gemaakt worden. Anderzijds is het wel aangenaam dat een groot deel van de beloftenke­rn van vorig seizoen mee doorgescho­ven is. We beseffen allemaal dat we nog werk voor de boeg hebben en dat een basisplaat­s niet vanzelfspr­ekend is. Toch hopen we dat we door hard te werken voldoende resultaten kunnen neerzetten om een zorgeloos seizoen te draaien. Als jonge groep zullen we wel eens onvoorspel­baar uit de hoek komen, maar dat werkt in twee richtingen: winnen als niemand het verwacht, punten laten liggen als het niet mocht. Het maakt deel uit van ons leerproces. De wil om er iets van te maken is bij de ruime kern aanwezig en dat kan ons al een heel eind brengen”, besluit de tweedejaar­sstudent lichamelij­ke opvoeding overtuigd.

 ?? FOTO SMB ?? Jesse Claessens.
FOTO SMB Jesse Claessens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium