Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had deze zomer te veel pieken en dalen”

-

Kevin De Jonghe wil zondag in buurgemeen­te Aartselaar met een sterke prestatie uitpakken. Op wegen die vaak zijn trainingsp­arcours vormen, denkt hij met de steun van de ploeg iets te kunnen forceren in de finale.

“Ik kan niet echt tevreden zijn over mijn zomer”, oordeelt de 25-jarige renner uit Schelle. “Ik was niet constant genoeg. Het ging te veel met pieken en dalen. Zo won ik half juni wel een rit in de lastige Tour de Savoie Mont Blanc, waar ik ook dertiende in de eindstand werd. Kort daarna eindigde ik tweede in het BK tijdrijden voor elite zonder contract. Ook in de Ronde van Luik half juli won ik een rit en werd ik vijfde in de eindstand. In augustus waren de uitslagen eerder teleurstel­lend. Al moet ik daar wel aan toevoegen dat ik ook werd afgeremd door ziekte. In de Omloop Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke twee weken geleden liep het wel weer vlot. Tussen de profs was ik mee met de beslissend­e vlucht. Op het einde ging ik nog solo voor de zege, maar op een kilometer van de streep werd ik tot de orde geroepen. Dat doet me hopen dat ik de laatste maand van dit wielerjaar nog enkele mooie uitslagen kan halen. Ik denk dan aan de GP Wallonie van woensdag en de GP Impanis-Van Petegem in Haacht en Binche - Chimay - Binche later in september, al wordt dat uiteraard niet gemakkelij­k tussen de profs.”

Vals plat

De GP Beerens in Aartselaar zag de renner van Cibel-Cebon graag op de kalender verschijne­n. “In het Antwerpse verdwenen de voorbije jaren alleen maar wedstrijde­n. Ik was dus blij dat er eindelijk nog eens een grote interclubw­edstrijd bij kwam. Ik denk dat het een interessan­te confrontat­ie kan worden. Het parcours is lastiger dan je op het eerste gezicht zou denken. Van hellingen kan je bezwaarlij­k spreken, maar de Hollebeeks­traat bijvoorbee­ld is één lang stuk vals plat dat we elke ronde onder de wielen geschoven krijgen. Op vijf kilometer van de streep gebeurt dat een laatste keer en dat kan de springplan­k worden voor een late uitval. Als ik me daar nog goed voel en de ploeg wil me steunen, kan ik daar mogelijk iets forceren. Ik ben hoe dan ook heel gemotiveer­d om zo dicht bij huis voluit voor de zege te gaan.” KAREL LEMMENS

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kevin De Jonghe is blij dat er een koers in de regio bijkomt.
FOTO TOM GOYVAERTS Kevin De Jonghe is blij dat er een koers in de regio bijkomt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium