Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Waarloos ga ik voluit voor mijn eerste zege”

-

Louis Van Gaelen blikt nu al tevreden terug op zijn tweede seizoen bij de nieuweling­en. Zaterdag in Waarloos wil hij proberen zijn eerste zege van het seizoen te behalen.

“Ik ben vooral tevreden met de vooruitgan­g die ik dit jaar heb gemaakt heb”, zegt de 16-jarige renner uit Mortsel. “Vorig jaar was het nog wat aftasten, maar dit seizoen heb ik hard gewerkt en dat heeft geloond. Akkoord, ik heb nog niet gewonnen, maar dat zegt ook niet alles. Ik kom het best tot mijn recht op lastige omlopen en die heb ik dan ook voortduren­d opgezocht. Ik reed heel wat wedstrijde­n in Vlaams- en Waals-Brabant en in de Ardennen. Ik reed ook de door de bond georganise­erde klimkoerse­n. In Herbeumont had ik jammer genoeg met pech af te rekenen, maar in Vresse-sur-Semois werd ik mooi dertiende. Ik werd ook nog eens twee keer tweede en één keer viel ik net naast het podium. Alleen die zege ontbreekt dus nog als kers op de taart.”

Steun van de ploeg

Misschien kan die er zaterdag wel komen in Waarloos, hoewel het vlakke parcours daar niet echt in Van Gaelens voordeel speelt. “Het is niet omdat het parcours niet lastig is, dat ik geen kans maak. Ook de weersomsta­ndigheden kunnen er een harde strijd van maken en dat zou wel eens het geval kunnen zijn. Volgens de weerberich­ten kunnen we ons aan buien en behoorlijk wat wind verwachten. Vorig jaar reed ik ook in Waarloos en werd het door de wind eveneens een vrij zware opdracht. Mijn conditie is nog altijd uitstekend en dus ga ik voluit voor die eerste zege zo dicht bij huis. Er komen wat supporters kijken en dat stimuleert altijd. Bovendien hoop ik dat ik mag rekenen op de steun van mijn ploegmaats van Steeds Vooraan Kontich, als ik in een situatie moest komen waarin winst mogelijk is. Lukt het in Waarloos niet, dan probeer ik het een week later in Brakel. Daar reed ik vorig jaar ook en dat was toen nog iets te zwaar voor mij. Ik wil nu wel eens zien hoever ik daar kan geraken. Maar als het al in Waarloos lukt, des te beter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium