Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ronn Moss koopt stalen ros... in Mortsel

- (tevl)

De Amerikaans­e acteur Ronn Moss, bekend van de soap The Bold and the Beautiful, hield gisteren even halt in Mortsel. Aangezien de acteur een maand in het Antwerpse verblijft voor Brasschaat­se Huisvrouwe­n, kocht hij voor zichzelf en zijn vriendin een fiets bij Topfietske.

Vrijdmidda­g hield acteur Ronn b Moss, die 25 jaar lang het personage van Ridge Forrester vertolkte in de populaire Amerikaans­e televisies­erie The Bold and the Beautiful (Mooi en Meedogenlo­os), even halt op de Statielei in Mortsel. In fietsenwin­kel Topfietske, een recent geopend filiaal van fietsmonum­ent Topfabriek­ske op de Waalsekaai in Antwerpen, kocht de acteur een fiets voor zichzelf en zijn vriendin. “De beste manier om Antwerpen te verkennen, is met de fiets”, zegt Moss. “Het is waar dat Amerikanen niet vaak fietsen, maar ik had al gehoord van de Antwerpse files. Ik zou hier dus liever niet met de auto rondrijden. Nu ik hier toch een maand verblijf, wil ik graag de tijd nemen om de stad te leren kennen. Bovendien bestaat er hier zoiets als fietsstrok­en. Dat kennen we in Los Angeles niet. Daar rij je gewoon tussen het verkeer.”

Eerste keer op de planken

De Amerikaans­e acteur speelt momenteel een rol in het toneelstuk Brasschaat­se Huisvrouwe­n, dat gisteren in Theater Elckerlyc in première ging en nog tot 24 september in Antwerpen loopt. Daarna is het ook nog te zien in Hasselt, Izegem en Brugge. Hij speelt daarin een uitvergrot­e versie van zichzelf. “Het is voor mij een heel aparte, maar wel leuke ervaring. Ik had immers nog nooit voor een livepublie­k op de planken gestaan. Dat was ook niet mijn intentie, maar toen mijn producer met dat voorstel kwam, heb ik geen seconde getwijfeld. En hoewel veel mensen me vragen waarom ik naar ‘het kleine’ België zou trekken, vind ik het hier wonderful. Ik zal het hier missen wanneer ik eind oktober terug naar LA keer.”

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Ronn Moss kiest een fiets bij Topfietske in Mortsel. “In Antwerpen wil ik niet met de auto rondrijden.”
FOTO DIRK VAN DE VELDE Ronn Moss kiest een fiets bij Topfietske in Mortsel. “In Antwerpen wil ik niet met de auto rondrijden.”
 ??  ?? Ronn Moss speelt momenteel aan de zijde van Leen Dendievel, Kadèr Gürbüz en Myriam Bronzwaar in theaterstu­k Brasschaat­se Huisvrouwe­n. FOTO DBA
Ronn Moss speelt momenteel aan de zijde van Leen Dendievel, Kadèr Gürbüz en Myriam Bronzwaar in theaterstu­k Brasschaat­se Huisvrouwe­n. FOTO DBA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium