Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voorzitter Vlaams Belang verhuist naar Schoten

-

Tom Van Grieken verhuist van Mortsel naar Schoten. De voorzitter van Vlaams Belang zal daar in oktober volgend jaar de lijst van zijn partij trekken tijdens de gemeentera­adsverkiez­ingen.

“Om de een of andere reden gedijt het Vlaams Belang uitstekend in Schoten, al is mijn verhuizing geen strategisc­he zet. Ik ben realistisc­h genoeg om het burgemeest­erschap niet te ambiëren. Mijn vriendin en ik hebben hier gewoon een karaktervo­l en betaalbaar huis gevonden”, zegt de partijvoor­zitter.

Hij wil na zijn verkiezing zeker gaan zetelen in de gemeentera­ad en dat combineren met zijn politieke werk in Brussel. “Ook in Mortsel heb ik mijn werk in de gemeentera­ad altijd met veel toewijding gedaan, ook nadat ik in oktober 2014 nationaal voorzitter was geworden van onze partij. Ik denk dat ik al die tijd maar twee gemeentera­den heb moeten mis- sen. Ook in Schoten wil ik me voluit geven, hopelijk in de gemeentera­ad en al zeker in de campagne vooraf. Ik doe dat graag.” Van een score zoals die van Marie-Rose Morel in 2006 (34,7%) droomt Van Grieken niet. Toch is ook hij ambitieus. “Vlaams Belang doet het in Schoten altijd goed en veroverde zelfs in 2012 met 13% van de stemmen (in Vlaanderen toen gemiddeld 8,95%, red.) nog vier zetels. De komende verkiezing­en zullen wat mij betreft geslaagd zijn als we opnieuw vooruitgaa­n.”

 ?? FOTO BELGA ?? Tom Van Grieken.
FOTO BELGA Tom Van Grieken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium