Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Efficiënti­e, dat wil ik zien”

YANNICK FERRERA hoopt op eerste clean sheet en goal(s) van Ganvoula

- DAVID VAN DEN BROECK

Of er nervositei­t heerst bij KV Mechelen? “Helemaal niet”, verzekert Yannick Ferrera. Maar dat er druk staat op de match tegen Oostende, is nogal wiedes. Heet de sleutel Ganvoula?

Yannick Ferrera oogt redelijk rustig. Hij hield naar eigen zeggen een prima gevoel over aan de interlandb­reak. “We hebben gesproken na de match in Genk en vervolgens goed gewerkt”, vertelt de coach van KV Mechelen. “We hebben ook een teambuildi­ng gehouden, met padel en een etentje. Dat vond ik belangrijk, maar we moeten het ook niet overschatt­en – bij Oostende deden ze dat ook, en uiteindeli­jk worden we beoordeeld op het resultaat. Toch voel ik nu een heel goeie vibe in de groep. Van nervositei­t is absoluut geen sprake. Er heerst een grote honger, de spelers hopen dat het snel zondag is.” Over de tegenstand­er wil Ferrera niet te veel gezegd hebben. Nochtans is het bijzonder straf dat Oostende zo op de sukkel is – 0 op 15, dat kan tellen voor een Play-off 1-club. “Zij hebben hun strijd, wij de onze”, zegt Ferrera. “Als je naar de stand kijkt, zijn er veel dingen die je niet zag aankomen. Het is een raar seizoenbeg­in. Maar als wij nu aan de situatie van Oostende denken, zijn we weer niet bezig met onszelf. We hebben zelf al werk genoeg.” Het evenwicht moet nog altijd gevonden worden – dixit sportief directeur Vande Velde. Maar Vande Velde zei ook: De eerste vier matchen voetbalden we toch niet slecht. En daar is Ferrera het nog altijd mee eens. “Behalve op Genk hebben we vier goeie matchen achter de rug, met goeie en minder goeie dingen. We kregen niet de punten die we verdienden. Maar we gaan het oplossen. Nog voldoende matchen te gaan.”

Defensieve oplossing

Wat Ferrera tegen Oostende wil zien? “Hetgeen ik in die eerste matchen zag: veel inzet. Tegen Genk was het oké, maar toch ietsje minder. Maar ik wil ook meer efficienti­e zien, dat is wat tot nu ontbrak.” Efficienti­e langs beide kanten voor alle duidelijkh­eid, ook achterin. Want KV wacht nog altijd op zijn eerste clean sheet. “Frusterend? Neen, dat niet. (vaag) We weten waarom we de nul nog niet hielden. We zijn dat aan het verbeteren. Laten we hopen dat we zondag tonen dat we de oplossing hebben gevonden.” Met een 3 op 15 kan er maar beter eens worden gewonnen en dus moet er ook wel worden gescoord. Niet onlogisch zijn alle ogen gericht op Sylver Ganvoula. De Congolese huurling speelde al in de oefenpot tegen AZ en is klaar voor de strijd. “Hij heeft de hele voorbereid­ing meegemaakt bij Anderlecht, heeft oefenmatch­en gespeeld, kent de competitie. We denken dat hij amper of geen aanpassing­stijd nodig heeft. Hij biedt ons sowieso meer opties. Hij kan met de rug naar doel spelen en de bal bijhouden, maar hij kan ook draaien en heel snel richting doel lopen. Van zijn bijzonder profiel moeten we gebruikmak­en. Maar voor elke aanwinst geldt: de waarheid ligt op het veld.” Dat geldt zondag overigens voor heel KV Mechelen. Op naar een boeiende match. Wie kan klimmen in de stand, wie blijft onderin? De videoref - voor het eerst Achter de Kazerne - kijkt aandachtig mee.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Ganvoula op training: bijzonder profiel.
FOTO TOM GOYVAERTS Ganvoula op training: bijzonder profiel.
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Yannick Ferrera.
FOTO JEFFREY GAENS Yannick Ferrera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium